Gör din egen chokladmjölk

Chokladmjölk är lätt att göra hemma, men inte från en choklad sirapflaska, med äkta kakaopulver .

Ett annat plus för att göra din egen chokladmjölk är att du och dina barn inte dricker något fullt av ingredienser som du inte kan uttala. Detta recept med 3 ingredienser är enkelt och ger dig total kontroll över vad som går i din mjölk.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Häll mjölken i glaset och tillsätt långsamt kakaopulver medan du blandar med en nedsänkningsblandare eller sked. En nedsänkningsblandare fungerar bäst eftersom det minskar klumpningen av kakaopulvret. Tillsätt pulveriserat socker tills det är väl blandat.
  2. Servera omedelbart eller täck och placera i kylskåpet tills det är klart att dricka. Om du kyler den, se till att du ger mjölken en bra rörelse eller skaka innan du dricker. Kakaopulvret och sockret kan sänka sig till botten och skapa ett "slam".

Göra i bulk

Att göra denna chokladmjölk en kopp i taget kan vara tidskrävande, särskilt om du har barn, så du kan göra detta med halv liter eller till och med gallon. Blanda mjölken med övriga ingredienser med en vanlig blender istället för en nedsänkningsblandare. Häll det i en läckagefri plastkanna. Skaka bara krukan och häll när du är redo för en god behandling.

Göra varm choklad

Du kan göra varm choklad med samma ingredienser. Lätt värm mjölken på låg och tillsätt kakaopulver och socker. Rör tills det är väl blandat och till önskad temperatur. Servera omedelbart.Topp med marshmallows eller vispgrädde . Marshmallows är lätta att göra hemma och så gott!

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 219
Totalt fett 1 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 81 mg
kolhydrater 43 g
Kostfiber 1 g
Protein 2 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)