Hemlagad irländsk krämlikör Recept

Har du gjort din egen irländska grädde ännu? Det är ett fantastiskt projekt som tar bara några minuter och receptet kunde inte vara enklare att följa. Om du gillar Bailey's, kommer du att älska det ännu mer.

Du kan njuta av din hemlagad irländsk kräm på egen hand serverad över isen. Det gör också en stor kaffebryggare eller du kan använda den till någon av dina favoritcocktails som kallar irländsk kräm . Det gör också en fantastisk gåva för semester och vintermånader.

Det finns många recept tillgängliga för hemlagad irländsk grädde och alla sätter sin egen spinn på den. Detta recept innehåller alla grunderna och du bör gärna anpassa någon ingrediens för att passa din personliga smak.

Du kan också hoppa över whiskyen och skapa en alkoholfri irländsk kräm som du kan njuta av i ditt kaffe när som helst.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Kombinera alla ingredienserna i en mixer .
  2. Blanda högt i 20-30 sekunder, eller tills det är glatt.
  3. Häll i en flaska med en tratt och täta tätt.
  4. Placera i kylskåpet för att kyla i minst 1 dag innan du använder.

Förvara irländsk kräm i kylskåpet när den inte används. Det borde hålla sig ganska länge (kanske upp till en månad), men var noga med att kolla på friskheten om du har det runt i mer än en vecka.

Behandla det som mjölk och om det luktar surt, kasta det!

Innan du serverar, ge flaskan en bra skaka eftersom det tenderar att separera.

Tips för att göra hemlagad irländsk kräm

Hoppa över äggen. Många irländska krämfans föredrar att hoppa över äggen och det är helt bra. Din likör kan inte vara så tjock och krämig, men det kommer fortfarande att vara gott. Om du på något sätt är obekväm med att dricka ägg eller ger din irländska grädde som en present, skulle det vara bäst att helt enkelt övergå till den ingrediensen.

Om du inkluderar ägg är det viktigt att du lagrar grädden ordentligt och använder det ganska snabbt. Whiskyen kommer att fungera som ett konserveringsmedel, men det kommer inte att förhindra förstörelse om krämen lämnas vid rumstemperatur för länge.

Justera smakarna. Choklad, kaffe och vanilj är vanliga smakämnen för irländsk kräm. Du kan justera något av dessa för att passa din smak men det är bäst att inte gå över 2 matskedar för någon av dem.

Mandeltraktet är å andra sidan en valfri ingrediens. Det lägger till lite mer smak och vissa recept kräver istället ett alternativ som kokosnötsutdrag.

Flaskan. Varje flaska kommer att göra för att lagra din hemlagad irländsk kräm, du behöver helt enkelt se till att den har en tät försegling. Detta är den perfekta ursäkningen att återanvända och återvinna en tomvätskeflaska som har rengjorts noggrant.

Cocktailrecept för din irländska kräm

Nu när du har din irländska kräm, är det dags att blanda upp en drink.

Naturligtvis kan du njuta av det i ditt kaffe eller över isen, men det är också kul att blanda i cocktails.

Kanske en Shooter är mer din stil

Irländsk grädde är också en favorit för festbilder och du kan använda din hemlagade version i en av dessa läckra små drycker.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 158
Totalt fett 4 g
Mättat fett 2 g
Omättat fett 1 g
Kolesterol 48 mg
Natrium 50 mg
kolhydrater 17 g
Kostfiber 0 g
Protein 3 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)