Choclo con Queso: Cheesy Corn Casserole

Den stora kärnan Andean majs som kallas choclo har en nutty, söt smak och är lite mindre söt än nordamerikansk majs. Choclo är ofta parat med queso fresco som ett mellanmål i Sydamerika eller serveras som en rätter med en salig chiliostsås.

Detta recept är en nordamerikansk ta på den läckra choclo och ost-kombinationen. Om du hittar frysta Andean Choclo på din lokala Latin matmarknad, kommer du njuta av sin unika smak i denna rika, ostliga maträtt. Denna gryta skulle göra en stor Thanksgiving-parabol , eftersom den representerar inhemska lokala smaker med en nordamerikansk grytaformad presentation.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Låt en panna saltat vatten koka och tillsätt den frysta majsen. Koka majsen tills den är bara öm men fortfarande tjuv, ca 5-8 minuter. Töm majs och lägg åt sidan.
  2. I en middels gryta suger du malet lök, kummin och aji panca i smöret över medelvärme tills löken är mjuk och doftande.
  3. Tillsätt mjölet och rör om i en minut eller två och vispa sedan i mjölken. Fortsätt rör om tills blandningen kokar och förtorkar.
  1. Avlägsna från värme och rör i gräddeost, queso fresco och 1/4 kopp cheddarost. Smaka med salt och peppar.
  2. Förvärm ugnen till 350 grader. Lätt smör eller smörja en ugn- = säker gryta maträtt.
  3. Rör den kokta majsen i ostsås och placera sedan blandningen i grytan. Stänk resterande cheddarost och mozzarellaost över majsens topp. Värm gryta i ugnen tills osten smälts och majsen är bubblig.