Gluten och mjölkfri Coconut Custard Pie

Coconut Custard Pie är en av de throwback desserter som får mig att känna mig nostalgisk för det förflutna, till enklare dagar och långsam, söt södra levande.

Denna frodiga och läckra glutenfria och mjölkfria Coconut Custard Pie är ett tag på de crustless pie recept som är populära för 30 år sedan.

Fluffig och lätt, det är den perfekta efterrätten för upptagen kockar. Ingen förberedelse av en glutenfri smörjig pajskaka krävs, bara kombinera ingredienserna och häll i en pajrätt. Lätt som en plätt.

Lätt kokosmjölk i detta recept ger en ännu drömmare kokosmjölksfrukt. Jag älskar versionen som säljs av Trader Joe, men det finns många där ute idag du kan välja mellan.

För en stadig rikare vaniljsmak, prova vaniljpasta istället för extrakt. Vaniljpasta är en av mina favorit bakningsingredienser, smak och arom av vanilj så mycket mer potent och märkbar i recept.

I stället för tapiokastärkelse kan du ersätta 1/4 kopp din favoritglutenfri mjölblandning i detta recept, helst en utan tillsats av xantan eller guargummi .

Njut av en skiva av denna paj på en sommardag, kanske till och med i en vagga på verandan med ett glas sött te. Ta tillbaka det till de långsamma dagarna på sommaren och njut av varje ögonblick (och bita).

Uppdaterad juni 2016 av Stephanie Kirkos.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Förvärm ugnen till 350 ° F / 176 ° C.
  2. Slå ägg med socker i en stor mixskål.
  3. Tillsätt glutenfri mjöl , vanilj, kokosmjölk, mjukad mjölkfritt smörbyte, salt och flakad kokosnöt. Slå bara tills ingredienser kombineras.
  4. Häll pajblandningen i en ogreppad 9-tums pajplatta.
  5. Baka i förvärmd ugn tills vanilj är inställd och kokosnöt blir gyllenbrun, ca 45 minuter.

Påminnelse: Se alltid till att dina arbetsytor, redskap, pannor och verktyg är fria från gluten.

Läs alltid produktetiketter för att bekräfta att produkten är glutenfri. Tillverkare kan ändra produktformuleringar utan föregående meddelande. Vid tvivel, köp inte eller använd en produkt innan du kontaktar tillverkaren för att verifiera att produkten är fri från gluten.