Hemlagad bakad bönor

Det finns en bestämd skillnad mellan hemlagade bakade bönor och dem ur en burk. När du gör dem från början, bönorna bibehåller mer textur och smak, noterna av god kvalitet melass kan detekteras och om du är som jag och som traditionella Boston-bönor, behöver du inte oroa dig om någon sätta tomater eller tomatsås i dem och mucking saker upp.

Det stämmer, jag sa det. Ingen tomatprodukt i bakade bönor! Detta är Amerika! Vi sätter melass i, inte tomater. (Okej, de tomaterna är bara bra, de är bara inte Boston-bakade bönor.)

Observera att med fullsmakad melass och mörkbrunt socker ger starkare, djupare smaksatta bakade bönor. Tänk också på att spela lite med mängden melass och brunt socker du lägger till; Jag föredrar mina bakade bönor på den inte-söta sidan, så om du gillar sötare bakade bönor kanske du vill öka melass och brunt socker med upp till hälften så mycket igen.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Skölj bönorna och plocka dem över, ta bort några verkligt skrumpade exemplar eller bitar av sten eller grit. Sätt bönorna i en stor skål och täck dem med kallt vatten. Låt dem suga över natten. Alternativt kan du använda Quick Soak Method .
  2. Förvärm ugnen till 250 grader F eller sätt ut en långkokare och sätt den till hög.
  3. Hacka saltfläsk eller bacon och sätt halva den i botten av en nederländsk ugn eller tung kruka eller långkokaren. Töm bönorna och lägg hälften på toppen av bacon.
  1. Skala och hugga löken och lägg den ovanpå bönorna. Tillsätt de återstående bönorna och lägg dem med resterande saltfläsk eller bacon.
  2. Blanda melass, brunt socker och senap med 3 koppar kokande vatten i en medium skål eller stor mätkopp. Rör om för att lösa upp sockret och senap och häll blandningen över bönorna. Täck krukan eller långkokaren och laga bönorna i 4 timmar. Kolla på dem, om bönorna är anrika till biten, rör om saltet.
  3. Täck igen och koka i ytterligare 2 timmar, ta bort locket efter den första timmen (du kan lämna locket om du föredrar soupierbönor). Bönorna ska vara ömma och smakerna blandas fullständigt.
  4. Du kan servera bönorna genast, men något mer magiskt händer med deras smak om du låter dem svalna och värma dem nästa dag.

Se mer New England Dishes här.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 351
Totalt fett 6 g
Mättat fett 2 g
Omättat fett 3 g
Kolesterol 15 mg
Natrium 564 mg
kolhydrater 57 g
Kostfiber 11 g
Protein 18 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)