Southwest Pork Tenderloin

Det här enkla receptet med fläskfilé är väldigt enkelt. Gör det i förväg så köttet kan marinera över natten; grill sedan i ca 10 minuter och middagen är klar. Pork tenderloin är det perfekta köttet att servera på en veckodag eftersom den lagar mat så snabbt och inte behöver mycket uppmärksamhet eller krångel.

Jag gillar att servera denna maträtt med Fresh Corn Salad för att runda ut måltiden. Eller du kan servera den med en grön eller fruktsallad och lite rostat vitlöksbröd.

Vad du behöver

Hur man gör det

Blanda chilipulveret, torkade oreganoblad, torkade marjoramblad, kummin, vitlök, peppar, salt och vegetabilisk olja tills de är kombinerade i en liten skål.

Placera fläskkornshalvorna i en grunt panna. Häll kryddblandningen över alla ytor av fläskfiléerna och gnid ibland blandningen noggrant genom att använda fingrarna. Täck fläskköttet och kyl det i 2 till 24 timmar.

Förbered en dubbelsidig dubbelkontaktgrill och förvärm den.

Grilla törlurarna på den dubbelsidiga grillen i 4 till 7 minuter, eller på en vanlig grill i 9 till 14 minuter tills en mattermometer inmatad i mitten läser minst 145 ° F.

Ta bort fläsken från grillen och täck och låt den stå i 8 till 10 minuter för att låta juicerna omfördelas och temperaturen stiger till 150 ° F. Skiva fläskfilén att tjäna.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 257
Totalt fett 9 g
Mättat fett 2 g
Omättat fett 4 g
Kolesterol 95 mg
Natrium 150 mg
kolhydrater 9 g
Kostfiber 2 g
Protein 34 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)