Hur blir en Brisket Corned Beef?

Uttrycket corned beef hänvisar till nötkött som har bevarats genom salthärdning; Det är särskilt populärt bland vissa etniska grupper, särskilt irländska och judiska människor. Den judiska formen av corned har vanligtvis involverat en förberedelse där en skära av nötkött, traditionellt brisket , härdas i en saltlösning tillsammans med olika kryddor och sakta sedan sakta tills köttet är ömt och smakfullt.

Corned beef kan också tillverkas av nötköttets runda primalsnitt . Både runda och brisket är relativt tuffa köttstycken som bäst kokas av långsam, fuktig matlagning. En god corned beef är ganska öm med en läcker salt smak. Saltlösningen för att göra corned beef liknar saltlösningen som används för att göra pickles. Således är det rättvist att säga att corned beef är i huvudsak sylt nötkött.

Finns det hälsorisker från corned beef och andra härdade kött?

En av de viktigaste ingredienserna i att göra corned beef är ett härdande salt som kallas praxipulver , vilket är vad som ger corned beef sin distinkt rosa färg. Pragpulver är faktiskt gjord av natriumnitrit, ett ämne som har varit källa till en viss kontrovers. Natriumnitrit (liksom natriumnitrat) är en livsmedelstillsats som hjälper till att förhindra tillväxten av bakterier som orsakar förstöring och matförgiftning . Mayo Clinic noterar det

Det anses att natriumnitrat kan skada dina blodkärl, vilket gör dina artärer mer benägna att härda och smala, vilket leder till hjärtsjukdom. Nitrater kan också påverka hur din kropp använder socker, vilket gör att du är mer sannolikt att utveckla diabetes.

Andra källor håller dock fast att natriumnitrit är ett ofarligt material som inte medför några hälsofarliga risker. Detta argument påpekar att mer nitrit intas genom att äta grönsaker som spenat, selleri och sallad än genom att äta härdade kött. Dessa grönsaker innehåller koncentrationer av natriumnitrit upp till tio gånger högre än i härdade kött.

Härdad kött verkar utgöra endast cirka 6 procent av alla nitrater som intagits.

Vilket argument borde du tro? Världshälsoorganisationen noterade år 2012 nitrit som ett sannolikt cancerframkallande ämne, men sedan dess har American Medical Association något mildat sina varningar på nitrit.

Debatten fortsätter, men det förmodas för närvarande att måttlig konsumtion av härdade kött, i kombination med en kost rik på livsmedel rik på antioxidanter, såsom frukt och grönsaker, sannolikt kommer att vara säkert.

Nitritfri Corned Beef

Hälsedvetna konsumenter söker ibland köttbiff som annonseras som "nitritfri". I verkligheten är dessa produkter vanligtvis syltade med sellerijuice. Faktum är att sellerijuice som används som ersättning för pragspulver kan innehålla så mycket som tio gånger mer natriumnitrat som en naturligt förekommande komponent. Grunden är att du kommer att konsumera en viss mängd natriumnitrit med bara om typ av härdat kött du äter.

Använda Corned Beef i Recept

Oavsett om du bara gör corned beef smörgåsar eller den klassiska corned beef och kål , är det viktigt att skära corned beef mot kornet. Brisket är en bra bit av nötkött som används för att göra corned beef eftersom det har en bra fetthalt.

Nötkött runda är å andra sidan mycket slankare. Så det beror bara på din preferens. Den högre fettinnehållet i brisket kommer att producera ett foderkorn, trots att mycket av det faktiska fettet smälter bort medan det kokar.