Gröna mandlar

Vad är gröna mandlar?

Gröna mandlar är en älskad behandling i områden rik på mandelträdgårdar. De är alltmer tillgängliga förbi mandelträdets skugga. Fuzz på utsidan kan känna sig bekant det påminner om att mandlar och persikor är nära besläktade, åtminstone botaniskt sett. Dessa fuzzy gröna ovalar är fullt ätbara, även om de flesta tycker att skalet är lite bittrat och inte äter dem. Mer klassiskt skärs de gröna mandlarna och de mjuka, något gelatinösa embryonala mandlarna i centren dyker upp och ätas. de är den verkliga skatten av dessa ovanliga behandlar.

Hur smakar gröna mandlar?

Gröna mandlar har en delikat mandelsmak (ingen överraskning där!). De är särskilt läckra doppade lätt i havssalt. Deras huvudsakliga överklagande, som nämnts ovan, är deras mjuka, men fasta struktur som bara är lite gelatinös men med en känsla av muttern kommer det att bli. Gröna mandlar blir stramare i konsistens när säsongen fortsätter. De tidiga kan vara genomskinliga och ha en nästan druvliknande konsistens medan de senare tar en mjölkaktig opak utseende och känner sig mer som mjuka mandlar när de bitas.

Var kan jag köpa gröna mandlar?

För att ha gröna mandlar behöver man ha mandelodlingar, och de allra flesta i USA finns i Kalifornien . Kalifornians kommer att hitta gröna mandlar på jordbrukarnas marknader när de är i säsong. Andra kommer att behöva kolla in specialmarknader som skickar in dem. De får en stadig publik - så håll ögonen öppna, de kan komma din väg om de inte är där än.

När är Green Almond Season?

Gröna mandlar är bara omogna mandlar. Om de är kvar på trädet, kommer den mjuka och fuzzy gröna delen långsamt men säkert att härda i det tuffa bruna skalet som skyddar en mogen mandel. Plockade för tidigt, och det finns inte mycket av en "mandel" inuti än; plockade för sent och skalet har blivit hård och oätlig.

Det betyder att gröna mandlar är bäst under ett 6- till 8-veckors fönster på våren , vanligtvis från april till början av juni i Kalifornien.

Hur man använder gröna mandlar

Gröna mandlar gör ett fantastiskt otroligt mellanmål. Doppa dem i salt eller socker, som du vill och om du vill. Om du inte kan få tillräckligt med gröna mandlar på så sätt, försök att lägga dem till sallader. De gör en särskilt bra match med söta vårterter eller lilla pärlsalat. Gröna mandlar fungerar också underverk i spansk vit vitlöks mandelsoppa - du behöver inte blanchera och skalla mandlarna. Eller behåll deras delikata smak runt lite längre och gör p ickled gröna mandlar .

Hur man lagrar gröna mandlar

Färska gröna mandlar kan hållas vid sval rumstemperatur några dagar efter skörden. Förläng deras liv lite (men inte mycket) genom att linda dem löst i plast och poppa dem i kylskåpet. I själva verket är gröna mandlar en av de många våren delikatesser som verkligen är bäst, desto närmare kan du få dem till när de skördas. Om du kan få dig en inbjudan att gå igenom en mandelträdgård i slutet av april, acceptera det!