Klassisk vit bönsoppa med bacon

Dina vänner och familj kommer att älska denna läckra bönsoppa. Det är en utmärkt soppa för att simma på spisen eller på vedspisen på hösten och vintermånaderna. Stora nordliga bönor, lök, selleri och bacon gör en stark fyllig soppa perfekt för kallt väder. Några bönor är renade för en tjockare soppa, men gärna lämna den tjock och rustik.

Servera soppen med crusty bröd eller majsbröd för att doppa in i soppen. Lägg till en sallad för en lugnande hösten eller vintermiddagen.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Skölj och plocka över bönorna; Blötlägg bönor över natten i kallt vatten för att täcka. Koka bacon i en nederländsk ugn eller stor kastrull över medelvärme tills det är skarpt. Ta bort, dränera och reservera för att användas som garnering.
  2. Tillsätt lök, selleri och vitlök till bacondrypningarna. Sauté tills det är anbud. Tillsätt bönor, kycklingsbuljong och lövblad .
  3. Simma tills bönorna är ömma, ca 2 timmar, tillsätt ytterligare vatten eller buljong efter behov.
  4. När bönor är ömma, ta bort lövblad och kassera. Puree 1/4 kopp soppan i en matprocessor eller mixer och återvänd till potten. Justera överensstämmelse med mer lager eller vatten om det behövs. Smaka med citronsaft, peppar och salt.
  1. Servera soppan garnerad med parmesanost och smulad bacon.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 210
Totalt fett 2 g
Mättat fett 1 g
Omättat fett 1 g
Kolesterol 3 mg
Natrium 433 mg
kolhydrater 36 g
Kostfiber 8 g
Protein 14 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)