Duck Confit Recept

Duck confit är en viktig ingrediens i de klassiska cassoulet recepten i sydvästra Frankrike. Det är också fantastiskt ovanpå sallader, kombinerat med enkla ångad potatis, eller serveras på toast. Du kan köpa anka confit, men det är mycket billigare och ganska enkelt att göra din egen.

Mängderna som anges i receptet är per pund anka (ca 1 stor gårdhöjt ankapp). Multiplicera beloppen för att rymma den mängd anka som du vill confit (ja confit är ett verb samt ett substantiv, åtminstone för oss kockar).

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Blanda salt, socker, timjan, svartpeppar och muskatmosa och härda salt (om du använder) i en stor skål eller behållare.
  2. Lägg ankorbitarna och gnugga saltblandningen över dem. Kom in i varje kran och över varje yta. Täck och förvara i kylskåp i 24 timmar.
  3. Förvärm ugnen till 225F.
  4. Borsta så mycket av salt- och kryddblandningen som möjligt. Skölj inte av det - du vill att ankan är så torr som möjligt för nästa steg.
  1. Placera duckhudssidan ner i en bageri. Tuck 1 eller 2 bay lämnar under ankan. Sked i 1 kopp av ankafettet eller häll olivoljan över ankan. Om fettet eller oljan inte helt täcker anden, lägg till mer - du behöver fettet eller oljan för att helt täcka köttet för konfitering för att säkert behålla det.
  2. Koka i 3 - 6 timmar tills duckköttet faller av benet när du försöker lyfta ett ben eller annat stycke.
  3. Separera köttet från benen. Packa anden köttet löst i värmebeständigt glas eller andra behållare för icke-plastmat . Skydda med det fortfarande varma andfettet och / eller oljan. Kör en smörkniv eller sked nerför behållarens sidor för att släppa ut några luftbubblor. När du är säker på att anka köttet är helt täckt på alla ytor av fett eller olja, täcka burken tätt och förvara den i kylskåpet.

Duck confit kommer att hålla i kylskåpet i 3 månader. För längre lagring kan du frysa det i upp till 1 år. Obs: fett / olja kommer att hälla in i en halvfast när det är kallt, men återgår till ett flytande tillstånd när det värms.