Små smörkoppor - Tyska Butternocken

Dessa läckra små dumplings är bra för användning i soppor och grytor. Proportionerna är en del smör, en del ägg (i vikt), en del mjöl.

Smörjpulver kokas i vatten eller buljong, dräneras och används i soppor som garneringar. Koka dem i god tid och frysa för enkla tillsatser till dina soppor.

Gör 3 dussin små dumplings

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Skräd smöret tills det är lätt och fluffigt. Tillsätt ägg, en i taget, slå efter varje tillsats. Rör i de torra ingredienserna. Kyl i ca 1/2 timme.
  2. Ta en stor kruka med vatten bara för att koka. Använd två skedar, bilda triangulära formade dumplings och släpp dem i kokande vatten.
  3. Koka i 3 till 5 minuter vardera och avlägsna från vatten för att tömma.

Tips 1: För att hjälpa dumplingsavloppet placera en liten tallrik upp och ner i en skål och sätt dumplingsna på den; vattnet kommer att samlas i botten av skålen.

Tips 2: För att frysa, placera kokta, kylda dumplings på ett vaxpappersfodrad kakan och frys. När frysta, placera dumplings i en plastfryspåse och ta bort så mycket luft som möjligt.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 360
Totalt fett 33 g
Mättat fett 18 g
Omättat fett 10 g
Kolesterol 210 mg
Natrium 292 mg
kolhydrater 11 g
Kostfiber 1 g
Protein 6 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)