Thailändska sesam nudlar

Sesamnudlar är en av många rätter som tagits till Thailand av kinesiska invandrare för mer än ett sekel sedan. Dessa nudlar är enkla att göra och mycket liknar den kinesiska versionen, förutom att jag tycker att det finns mer djup av smak på grund av tillsats av fisksås och räkorpasta . Användningen av ren sesamolja lägger till goda fettsyror i din kost, så låt inte frestas att lämna den eller använda de artificiella substituten. Standard kinesiska, japanska eller thailändska vete nudlar är perfekta för denna maträtt och lätt att hitta i alla stormarknader. Skivor med sesam-sojamarinerad kyckling lägger till extra protein, och en slutlig toppning av rostade sesamfrön ger konsistens och den läckra sesamsmaken. Perfekt för de dagarna när du har en nudelsträng!

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Placera kycklingremsor i en skål. Rör ihop marinade och häll över kyckling. Låt marinera i kylskåpet när du förbereder andra ingredienser.
  2. Koka nudlar tills al dente . Skölj noggrant med kallt vatten för att hålla fast. Avsätta.
  3. Placera sesamfrön i en torr stekpanna över medelhög värme. Rör tills frön blir ljusgul brun. Överför till en skål för att svalna.
  4. Rör ihop alla "Sås" ingredienser med en gaffel eller vispa i en liten blandningsskål tills räkorpasta och socker upplöses. Avsätta.
  1. Värm en wok eller stor stekpanna över medelhög värme. Drizzle 1-2 msk. Olja i panna, lägg sedan till ingefära och vitlök. Rörsteg 1 minut, lägg sedan till kycklingen (inklusive marinaden). Rörsteg 5 minuter, eller tills kyckling kokas igenom.
  2. Tillsätt röda peppar och svampar. Rörsteg 2 minuter, eller tills svampen är kokta.
  3. Lägg nudlar och häll över såsen du gjorde. Rörsteg 1-2 minuter med hjälp av en vridning / kasta rörelse (nästan som att kasta en sallad) för att kombinera allt tillsammans.
  4. Avlägsna från värme. Stänk över 2/3 av de rostade sesamfrön och kasta igen. Nu smakprov för salt och krydda. Om du är för salt för din smak, lägg till en annan matkaka. av limejuice. Om inte salt eller smakfull nog, lägg till en strö av fisksås. Lägg till mer chili för mer värme. (Obs! Det är okej om de är lite på den salta sidan, eftersom du kommer att betjäna dem med mer färsk kalk).
  5. För att servera, plåta upp nudlarna, tillsätt en slutlig strö av sesamfrön till varje portion. Topp med grön lök, färsk basilika och lime kilar (att kläms över innan de ätas). Servera thailändsk chilisås på sidan för dem som gillar det kryddig.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 601
Totalt fett 29 g
Mättat fett 6 g
Omättat fett 13 g
Kolesterol 76 mg
Natrium 2,312 mg
kolhydrater 52 g
Kostfiber 7 g
Protein 36 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)