Grillad Lammben

Jag gör ingen hemlighet för det faktum att jag älskar lamm. Älskar det. Lammkoteletter är dock oftast för noga för en folkmassa och lammburgare , läckra som de är, ibland är alltför avslappnade, för picknick-y. Lammbenet träffar den söta fläcken av att vara relativt överkomlig för mängden kött du får och inte hamburgare. Denna marinaden både tenderar och lägger till smak. Lägg till upp till 2 matskedar av hackade örter - rosmarin, timjan och mynta är bra alternativ - om du vill. En liknande mängd nybakad ginger ger också en bra spark.

Jag serverar detta lamm med rädisor och gröna lök, som bilden, eller ofta med en Mint Chutney som är en bestämt färsk förbättring på gammaldags mintjelly.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Skölj och torka lammbenet. Du kan trimma några särskilt stora bitar av fett, om du vill, men elden tenderar att smälta dem bort ganska effektivt. Använd en vass kniv för att göra snedstreck (ca 1/2 till 1 tum djup) över lammet. Ställ den åt sidan.
  2. Skala och grovhacka lök och vitlök och lägg dem i en mixer eller matberedare. Tillsätt citronsaft, olja, salt och peppar. Pulsa till puré allt och vrid sedan för att bilda en mjuk pasta.
  1. Sätt lammet i en bakfat eller en stor, återförslutbar plastpåse. Skydda med pastan, bearbeta den i snedstreck som du gjorde för extra marineringskraft. Täck eller tät och kyla i minst 2 timmar och upp till 2 dagar. När det är möjligt, gillar jag att låta det marinera åtminstone över natten, även om det blir trevligt att få allt på morgonen som du planerar att laga mat.
  2. Låt lammet sitta i ungefär en timme för att ta avkylningen innan du lägger den på grillen.
  3. Värm en grill till medium värme. Du bör kunna hålla din hand ungefär en tum ovanför matlagningen i 3 till 4 sekunder innan du tar bort den.
  4. Lägg lammet på grillen. Jag gillar att lämna så mycket av marinaden som klamrar sig så mycket som möjligt, eftersom det lagar sig i en lök-y-skorpa som folk tenderar att älska . Täck på en gasgrill eller sätt locket på hjul och med öppningarna halvvägs öppna på en kolgrill och koka i 20 minuter. Vänd lammet över och laga det på samma sätt på andra sidan och även i 20 minuter.
  5. Lammet ska vara väl brunat och lite charred på vissa ställen. Ta bort från grillen, tält löst med folie och låt lammbenet vila i minst 20 minuter och upp till 40 minuter. Det här är en bra tid att samla allt annat du ska tjäna med det.
  6. Smörj lammet smidigt och servera. Observera att ändarna kommer att bli ganska bra gjort och de tjockare delarna av fjärilsbenet kommer att vara ett medium sällsynt - lite någonting för alla!
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 91
Totalt fett 7 g
Mättat fett 2 g
Omättat fett 3 g
Kolesterol 21 mg
Natrium 600 mg
kolhydrater 2 g
Kostfiber 0 g
Protein 6 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)