Yoghurt Mint Salad Dressing

En liten bit vitlök och citronsaft - tillsammans med gott om färskt mint - gör yoghurt till en läcker och hälsosam salladsdressing på några minuter. Det är så enkelt och gott att du kanske hittar dig själv varför någon någonsin skulle köpa en färdigpålagt flaska version.

Så härlig som denna Yoghurt Mint Salad Dressing är på en sallad, vet att det fungerar lika bra som ett dopp för färska grönsaker som morötter, selleri, fänkål och rädisor. Eller använd det som en sås och drizzle den på skivade svala gurkor eller crunchy kohlrabi. Det fungerar också som en sås på kall fisk (särskilt lax) eller att klä en kyckling sallad.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Sätt yoghurten i en liten skål eller mediumburk med ett tätbart lock. Tillsätt citronsaften. Om du använder en skål, vispa dem ihop; Om du använder en burk, skruva på locket och ge det en bra skaka att kombinera.
  2. Skala vitlöket (eller sjalot). Använd en vitlökpress för att krossa den eller, ännu bättre, krossa den med sidan av en stor kniv, använd sedan den kniven för att krossa den krossade vitlöken i en pasta. Tillsätt vitlök i yoghurtblandningen.
  1. Lägg mintbloven i en stapel, placera dem platta ovanpå varandra. Rulla dem upp i längdriktningen i en snäv bunt. Använd den skarpa kniven för att skära bunten i tvärriktningen. Använd fingrarna för att fluffa de resulterande styckena i banden. Du kan röra dessa mintband i dressingen som-är, eller skära dem längre in i mer av en hakmatning för en finare konsistens. Rör om i förbandet.
  2. Tillsätt salt och peppar efter smak.
  3. Lägg till mer citronsaft för att tona dressingen efter smak, om du vill. Ge hela saken en slutlig omrörning för att skaka för att kombinera allt.

Servera omklädningen omedelbart med färsk sallat som en sallad eller som ett dopp för crudités. Eller gör det framåt och lagra, täckt och kyldt, i upp till tre dagar.

* Du vill definitivt ha osmakad och otätad yoghurt här - allt annat kommer helt enkelt att förstöra allt. Det är viktigt att notera att medan slutförbandet blir rikare, krämigare och smakligare om du använder fullmjölksyoghurt, fungerar receptet bara bra med yoghurt med låg fetthalt eller fett, om det är vad du har till hands eller föredrar. Om du väljer fettfria eller fettfria alternativ, vet du att dressingen sannolikt kommer att separeras om du håller den. Vispa bara eller skaka det igen innan du använder.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 140
Totalt fett 2 g
Mättat fett 1 g
Omättat fett 1 g
Kolesterol 8 mg
Natrium 189 mg
kolhydrater 26 g
Kostfiber 2 g
Protein 6 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)