Spannmålspannkaka (Caldereta de Cordero) Recept

Även om Caldereta de Cordero officiellt kallas en gryta, påminner den här lammrätten mer om en rik, tjock lammgryta med mycket vitlök och några grönsaker. Kombinationen av smaker påminner oss om Spaniens moriska förflutna. Förbered denna lammgryta i kallt väder och servera det med stekta potatis. Det är säkert att värma dig!

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Häll tomater, peppar, morot, lök och persilja.
  2. Skär lammet i lika stora bitar och lägg i en stor grytapotten över medelvärme. Tillsätt tillräckligt med vatten för att täcka. Koka upp i 5 minuter. Skumfett mm från toppen av vattnet.
  3. Separera huvudet av vitlök i nötkött och skal alla nötkött. Tillsätt vitlök, tomater, peppar, morot, lök, persilja och lövblad till potten. Tillsätt olivolja och en nypa salt. Smäll i ca 50 minuter, eller tills köttet är ömt.
  1. Strax innan lammet är klart placeras alla såsingredienserna i en murbruk. Mala och blanda dem ihop med pisteln. Lägg om en 1/2 kopp lammlager från kruken och blanda i morteln.
  2. Tillsätt såsingredienser till lamm och koka i ytterligare 5 minuter, servera sedan i en stor skål med stekt potatis eller vitt ris.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 882
Totalt fett 49 g
Mättat fett 20 g
Omättat fett 21 g
Kolesterol 212 mg
Natrium 490 mg
kolhydrater 45 g
Kostfiber 6 g
Protein 64 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)