Glutenfria dieter och ägg

Ägg - En hälsosam glutenfri källa till protein, vitaminer, mineraler och kolin

Ägg är verkligen en otrolig mat. Det är goda nyheter för glutenfria kockar eftersom ägg är en nödvändig ingrediens i de flesta glutenfria bakverkskoncept. De binder glutenfria mjöl och stärkelser, de tjocknar och smakar en mängd såser och naturligtvis är ägg synonymt med traditionell frukost.

Men visste du att inuti denna lilla, ekonomiska undrar, har naturen packat väsentliga proteiner som heter aminosyror som stöder en hälsosam immunfunktion, upprätthåller sund muskel, hud och hår och är nödvändiga för syntes av enzymer och hormoner?

Ja, ägg är otroliga.

Ägg är också en bra källa till B-vitaminer, vitamin D, spårämnen jod, selen och molybden, kolin - ett väsentligt näringsämne för hjärnans funktion och cellulär hälsa och lutein och zeaxantin, två näringsämnen som stöder sund syn.

Äggstatistik Från USDA National Nutrient Database for Standard Reference - 23

Ägg och kolin

Äggulor, inte vita är en rik källa till kolin . Cholin är en del av neurotransmittorn acetylkolin som stödjer minne och hjälper ditt nervsystem och muskler att kommunicera med varandra.

Kolin används också i cellmembranernas struktur och för hälsosamma homocysteinnivåer, som är nödvändiga för hjärt-kärlsjukdom. Självklart är kolin ett VIP-näringsämne och ägg är en utmärkt kostkälla för kolin!

Det rekommenderade dagliga adekvata intaget (AI) för kolin:

Spädbarn 0-6 månader - Manspersoner 125 mg Kvinnor 125 mg
Spädbarn 7-12 månader - Män 150 mg Kvinnor 150 mg
Barn 1-3 år - Män / Kvinnor 200 mg
Barn 4-8 år - Män / Kvinnor 250 mg
Barn 9-13 år - Män / Kvinnor 375 mg
Ungdomar 14-18 år - Män 550 mg Kvinnor 400 mg
Vuxna 19 år och äldre - Män 550 mg Kvinnor 425 mg
Graviditet Alla åldrar - 450 mg
Amning Alla åldrar - 550 mg

Forskare vid Iowa State University studerade kolinintaget av människor i USA och fann att över 90% av amerikanerna är bristfälliga i kolin! Resultaten av deras studie, kolin i dieterna i den amerikanska befolkningen publicerades i FASEB Journal, 2007.

Ägg och kolesterol

Ägg är kända för deras höga kolesterolhalt. Den goda nyheten är att forskning visar att kost kolesterol inte är lika mycket av en riskfaktor för hjärt-kärlsjukdom som en gång trodde. För de flesta människor kommer ett ägg om dagen inte att påverka blodlipiderna eller riskerna för hjärtsjukdomar.

Enligt American Egg Board, "flera internationella hälsofrämjande organisationer - inklusive Health Canada, den kanadensiska hjärta och Stroke Foundation, Australian Heart Foundation och Irish Heart Foundation - främjar ägg som en del av en hjärt-hälsosam diet, med erkännande att de gör viktiga näringsmässiga bidrag. "

Att lägga naturligt glutenfria, näringsrika och ekonomiska ägg till en glutenfri kost är ett gott sätt att äta hälsosamt medan du njuter av alla fördelar med hur ägg förbättrar våra glutenfria recept!

Läckra Glutenfria Eggrecept

källor:

USDA National Nutrient Database för standardreferens 23
Cholin: Linus Pauling Institute, Oregon State University
Världens hälsosammaste mat
FASEB Journal