Chokladblad

Chokladblad är vackra chokladdekorationer som ser ut som känsliga blad. De är en vacker tårta eller cupcake dekoration, och är ett utmärkt ackompanjemang för chokladrosor, eller på toppen av en buche de Noel. Chokladblad kan göras i olika färger och smaker av choklad.

Du kan använda olika blad för att göra chokladblad. Se bara till att de är bekämpningsmedelfria och har tvättats och torkats. Det hjälper till att välja löv med ett uttalat mönster av vener på baksidan, så designen kommer lättare att överföras till choklad.

Missa inte handledningen med steg-för-steg-illustrationer som visar hur man gör chokladblad!

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Förbered ett bakplåt genom att fodra det med vaxat papper eller pergamentpapper ..
  2. Placera godisbeläggningen i en mikrovågssäker skål och mikrovågsugn tills den smälts, rör om efter 30 sekunder för att förhindra överhettning.
  3. Doppa lackborsten i det smälta godisbeläggningen och borsta ett tjockt lager choklad på undersidan av bladet. Undersidan har vanligtvis mer uttalade vener och ger dig ett bättre mönster på dina löv. Se till att du är generös med skiktet av godisbeläggning - om det är för tunt kommer chokladbladet att spricka när du tar bort det.
  1. Ställ bladet, chokladsidan uppåt, på det vaxade pappret och repetera med de resterande bladen. Du kan använda olika färger av godisbeläggning för att göra olika blad, om du skulle vilja.
  2. När alla blad är täckta med choklad, kyl i brickan för att sätta beläggningen i ca 20 minuter.
  3. När choklad är helt stängd, ta bort brickan från kylskåpet. Skaka försiktigt bladet tillbaka från chokladet och försök att inte hantera löven för mycket för att förhindra att din kropp värmer från att smälta chokladet.
  4. Om du vill ge dina löv en metallisk glans, använd lustdamm för att dekorera dem när de är färdiga. Doppa en ren, torr pensel i lustdamm och borsta ett tunt lager av damm längs kanterna. För ett mer dramatiskt utseende, borsta ett lager av damm över hela bladet.
  5. Chokladblad kan göras flera veckor i förväg och förvaras i en lufttät behållare vid kall rumstemperatur. De är känsliga, så stack och lagra dem noggrant. Om det är mycket varmt lagras de bäst i kylskåpet, även om det kan leda till kondensfläckar.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 56
Totalt fett 4 g
Mättat fett 2 g
Omättat fett 1 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 2 mg
kolhydrater 4 g
Kostfiber 1 g
Protein 1 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)