Glutenfri Spenat Quiche Med Bovete Skorpa

Denna quiche är så lätt det verkar som om du gör något fel när du gör det. Det beror på att skorpan gör sig själv - äggblandningen mjukar de rostade buckwheatgrödena som hela baken och de blir till en alltför lätt, glutenfri, läcker skorpa. Det svåraste är att hitta buckwheat groats i första hand. Leta efter dem i hälsokostaffärer, specialaffärer och co-ops med stora bulkmatssektioner. Ansträngningen att hitta dem är värt det eftersom du använder dem för att styra pajpanjen och det är skorpan. Inget skämt.

Servera denna quiche som en del av en avslappnad brunch med fruktsallad och kanske lite bacon eller korv vid sidan av. Eller välj en lätt och enkel middag - allt du behöver är en grön sallad för en komplett måltid.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Förvärm ugnen till 350 F.
  2. Använd 1 msk smör för att täcka inuti en 9-tums pajpanna generöst. Detta lager av smör är vad bokhvet kommer att hålla fast vid, så allvarligt, vara generös och grundlig.
  3. Lägg bokhvet i smörgrytan. Skaka och luta pannan så att bukvete groats täcker botten och sidorna av pannan i ett jämnt lager. Använd dina händer för att fylla i några öppna utrymmen, om det behövs. Ställ den bovete belagda panetten åt sidan.
  1. Trim, skalla och hakka sjalotten.
  2. Värm en stor stekpanna över medelhög värme. Tillsätt resterande matsked smör. När smöret smälts, lägg till skaloterna. Koka, rör om ofta, tills sjalotten mjukas i ca 3 minuter. Tillsätt spenat. Koka, rör om ofta, tills spenatbladet blöts, släpp ut vätskan, och vätskan har avdunstat, ca 5 minuter. Lägg åt sidan för att låt svalna något.
  3. Spacka äggen i en medium skål. Vispa ägget tills de är väl blandade, med inga bitar av äggula eller vita strängar. Tillsätt mjölken, grädden och saltet. Vispa att kombinera.
  4. Stänk om hälften av osten på botten av bokhvetbelagda pannan. Tillsätt spenat ovanpå osten. Häll försiktigt in äggblandningen. Strö över den återstående osten. Baka tills äggblandningen är puffad och sätt ca 40 minuter.
  5. Låt svalna minst 10 minuter för att sätta innan skivning. Serveras varmt eller vid rumstemperatur.

variationer

* Om du inte kan hitta rostade bovete gryn, räkna du helt enkelt i en stor stekpanna över medelhögt värme, rör om och släng ofta när de vänder sig från lite grönaktigt till en toasty brun.