Dekorerad Glutenfri Sockerkaka Recept

Dekorerad glutenfri sockerkakor är snabba och lätta att göra med att använda en matberedare för att blanda kakadegen.

Vad du behöver

Hur man gör det

 1. Förvärm ugnen till 350 ° F / 176 ° C
 2. Line bakplåtar med perkament papper, Silpat mattor eller lätt fett med vegetabilisk förkortning
 3. Lägg alla ingredienser i torrkaka i en matberedare och puls ca 3 gånger för att grundligt blanda. Om du inte använder en matberedare placera ingredienserna i en stor mixskål och vispa tills de är grundligt kombinerade.
 4. Tillsätt bitar av smör och puls ca 10 gånger. Om du använder ett elblandningsslag på högt i ca 1 minut.
 1. Tillsätt ägg, 1 matsked mjölk, citron extrakt och skalla och puls ca 5 gånger. Blandningen ska bilda en klibbig, styv deg. Om degen är för torr, dunkar den gradvis i mer mjölk - långsamt. Du vill inte att degen är klibbig eller det blir svårare att rulla ut.
 2. Vik degen i vaxat papper och kyl det i minst 2 timmar eller över natten innan du rullar och skär ut kakor.
 3. Lätt mjöl ett stort ark med vaxat papper med sött rismjöl och rulla degen till ca 1/8 tum tjocklek. Försök att rulla degen jämnt så att kakorna kommer att baka jämnt.
 4. Använd dina favorit kakskärare och dopp i rismjöl för enklare skärning.
 5. Om degen mjukar för mycket medan du skär kakorna, lägg degen på det vaxade pappret på ett bakplåt och frys det i flera minuter och fortsätt sedan.
 6. Baka i en förvärmd ugn i ca 12 minuter eller bara tills kakans kanter blir guldbruna.
 7. Medan kakor bakar, förbereder du sockerkakansglas genom att vispa alla isingredienser tills det är smidigt. Målet är att lägga till tillräckligt med mjölk för en spridbar konsistens. Tillsätt mjölk gradvis. Om glasyren blir för tunn lägger du till mer pulveriserat socker, 1 tesked åt gången. För att dekorera med olika färger, dela isen mellan skålar och lägg till några droppar matfärgning, en i taget tills du får den färg du vill ha. Rör tills mjuk.
 8. Kall kakor helt innan dekorering med tillagad glasyr.
 9. Förvara i en lufttät behållare eller linda fast och frysa för en bekväm semester.

Utbyte: Ca 4 dussin 2-tums kakor / mer eller mindre beroende på storleken på kakskärarna du använder.

Påminnelse: Se alltid till att dina arbetsytor, redskap, kokkärl och verktyg är fria från gluten. Läs alltid produktetiketter. Tillverkare kan ändra produktformuleringar utan föregående meddelande. Vid tvivel, köp inte eller använd en produkt innan du kontaktar tillverkaren för att verifiera att produkten är fri från gluten.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 81
Totalt fett 6 g
Mättat fett 3 g
Omättat fett 2 g
Kolesterol 90 mg
Natrium 61 mg
kolhydrater 3 g
Kostfiber 0 g
Protein 3 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)