Crock Pot Rice Recept: hålla det enkelt

Detta crock pot ris ris recept är praktiskt taget "dumt bevis." Du behöver inte titta på riset noggrant. Du behöver inte oroa dig för risstickan (förutsatt att du smörjer långsam spis enligt instruktionerna). Och det här crockpotriset kommer ut fluffigt varje gång.

Crock Pot Rice: Få det rätt varje gång

Var noga med att använda långkornigt jasmin eller basmati- ris för detta recept, och kontrollera riset efter 1-1 / 2 till 2 timmar. Kortkornigt ris rekommenderas inte eftersom de blir klibbiga i crockpotten. Tänk också på att de nyare långa matlagarna lagar mat mycket snabbare än de äldre modellerna och riset kan brinna om du har högtemperaturkokande långkokare.

För att lägga till variation på denna maträtt, kan du alltid lägga till lite salt och släppa lite hackad vitlök i crockpotten för arom och smak. Andra kan besluta att tillsätta lök eller ersätta vattnet med kycklingsbuljong istället. Var inte rädd för att prova olika ingredienser och örter, det är svårt att förstöra risrätter.

Om du håller receptet enkelt och som det är, kan du alltid göra en dubbel sats att äta hela veckan eller göra rispudding med rester.

Missa inte: 10 rispuddingrecept som gör din munvatten

När riset är färdigt matlagning, fluff upp riskorn med en gaffel och låt vila i 5 minuter. Detta hjälper till att separera varje korn och ge dig perfekt, fluffigt ris. Servera som sidovägg till alla dina favoriträtter.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Spruta crock potten stengods generöst med matlagningsspray .
  2. Lägg alla ingredienser i din crock-kruka. Rör och täck.
  3. Koka på låg 1-1 / 2 till 2 timmar. Lyft locket. Kontrollera om all vätska är absorberad. Smaka på om riset är gjort. Om inte, lägg till lite mer vatten och laga 1/2 timme längre.
  4. Använd en gaffel, fluff upp risens korn och låt sitta i 5 minuter före servering.

Rengöringstips: För att försäkra att riset inte fortsätter att laga mat i den varma crockpotten även efter att du tagit loss den, skaka ris i enskilda rätter för att servera och skrapa ut allt resterande ris och överföra ris till en återförslutningsbar behållare.

Låt crockpotet suga medan du äter. Tvätta och skölja potten när du är klar med att äta kommer då att bli en vind.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 178
Totalt fett 1 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 1 mg
Natrium 3 mg
kolhydrater 38 g
Kostfiber 1 g
Protein 3 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)