Lasagne Primavera

Denna lasagne primavera är ett bra recept framåt, eftersom det kan monteras och kylas natten innan du tänker servera det. Såserna och mjölkfria ricotta-ost är enkla och billiga att göra, men kombinationen skapar en himmelsk, vegansk maträtt. Resterna är bra för luncher att ta till jobbet eller skolan också!

Detta är mitt recept på mjölkfri Ricotta , som bara tar några sekunder att göra och är så gott.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Förvärm ugnen till 400 F.
  2. Gör ostsås. Kombinera mjölet, näringsjästen och saltet i en liten kastrullsavvärme. Lägg ¼ kopp av mandelmjölken, rör om med en träsked tills blandningen är väl kombinerad. Tillsätt kvarvarande mandelmjölk, vinäger och olja (om den används), rör om tills den är jämn. Placera grytan över medelvärme och koka, ständigt omrör, tills blandningen förtorkar, ca 4-5 minuter. Ta bort pannan från värme och lägg åt sidan.
  1. Gör den vita såsen. Värm olivoljan i en liten kastrull över medium värme. Omrör ständigt, tillsätt mjöl och vitlök och koka tills melet luktar lite toasty, ca 2 minuter. Lägg gradvis i mandelmjölken, vispa tills blandningen är konsekvent. Koka upp såsen, sätt ner värmen till låg och koka tills såsen är förtjockad, ca 4 minuter. Tillsätt spenat och salt till smak. Ta bort pannan från värme och lägg åt sidan.
  2. Under tiden, ta flera koppar saltat vatten till koka i en medelstor lagerpot. Tillsätt olivolja och lasagne nudlar. Koka ca 2 minuter mindre än tillverkarens anvisningar, töm nudlarna i en kolv och skölj med kallt vatten.
  3. Montera lasagnen. Häll en liten mängd ostsås på botten av en 9 "x 13" gryta. Placera ett enda lager av de kokta nudlarna ovanpå såsen, följt av en liten mängd vitsås, följt av mjölkfri ricotta , följt av ett annat nudelslag. Upprepa tills alla nudlar används, växla den vita såsen med ostsås och sluta med ostsås på toppen. Baka lasagne tills guldbrun på toppen, ca 40 minuter. Servera varma.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 162
Totalt fett 8 g
Mättat fett 1 g
Omättat fett 5 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 508 mg
kolhydrater 19 g
Kostfiber 4 g
Protein 5 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)