Gammaldags Giblet Gravy Recept

Detta är en klassisk gammaldags sydlig stil gibletsås gjord med tillsats av hårdkokta ägg. Om du gillar en äggfri soja, var god och släppa bort de hårdkokta äggen. Använd detta recept för att göra en läcker sås att gå med din kyckling, Cornish hönor eller rostad kalkon.

Sätt kalkonprutorna i en såseparator för att eliminera det överskjutande fettet. Om du inte har torkade kalkoner, använd en kalkon eller kyckling av god kvalitet. För en rikare, krämigare sås, lägg till lite tung eller lätt kräm eller halvt halvt innan det är klart.

För en extra speciell kalkongsås med Madeira vin, se det här enkla receptet . Eller kanske du gillar denna basiska sås, gjord med dryppings .

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Ta bort levern från giblets och kyl.
  2. Placera resterande giblets i en gryta och täcka med 4 koppar kallt vatten; koka upp. Minska värmen till låg och simma giblets i ca 1 1/2 till 2 timmar. Lägg nu levern på pannan och låt sjuda i ytterligare 30 minuter.
  3. Placera en maskfilm eller kolsyrare över en skål. Töm giblets och sätt vätskorna åt sidan för att använda i såsen, om det behövs. Låt gibletsna svalna. Ta bort köttet från nacken och hugga med resten av köttet.
  1. Smält smöret i en tung kastrull och rör in mjölet. Koka och rör om i 3 till 5 minuter, eller tills roux bara knappt börjar bli gyllene.
  2. Om du inte har dropp från en rostad kalkon eller kyckling, eller om du bara har en liten mängd, lägg till giblet buljong eller kyckling eller kalkon lager för att göra 2 koppar. Långsamt rör i dropparna och / eller buljongen i rouxen. Lägg till mjölken eller hälften. Fortsätt tillagning och omrörning tills det är förtjockat.
  3. Smaka och krydda gravy med koshersalt och nybakad svartpeppar.
  4. Rör i de hackade hårdkokta äggen och hackade giblets och servera.

Tips och variationer