Gammaldags äppelpaj

Denna grundläggande gammaldags Apple Pie är ett gott sätt att använda en hög av äpplen (sanningen är, den här pajen är välsmakande nog för att garantera att äpplen köper speciellt för det!). Leta efter variationer (Apple Pear Pie, Apple Ginger, Apple Streusel Pie, Kardemum Apple Pie, Cheddar Apple Pie, Holländska Apple Pie och kryddig Apple Pie) i slutet av receptet, eller hitta enkla sätt att klä upp någon äppelpaj på Easy Add-Ins till Apple Pie . Gör din paj så vacker som möjligt med denna guide till Pie Crimping .

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Rulla ut skorpor, om det behövs. Vik en skorpa i plastfolie och slappna av. Linje paj pan med en skorpa, täcka med plastfolie och chill tills äpplen är redo.
  2. Kvartal, kärna, skalla och hugga äpplen. Lägg äpplen i en stor skål med citronsaften och smör ordentligt. Stänk äpplen med socker, mjöl, kanel, muskotnöt, salt, kryddnejlika och kryddor. Kasta tills äpplen är noggrant och jämnt belagd med den sirapiga såsen som bildar som du kastar dem.
  1. Förvärm ugnen till 450 ° F. Häll äpplen i skorpanspannmålspannan och pricken med smör. Placera andra skorpa på toppen, klippa kanter och krympa kanter som du vill. Skär flera öppningar i den övre skorpan och dekorera med skorskäggsutskärningar, om du vill.
  2. Placera pajpanna på ett stort rimmat bakplåt. Baka i tio minuter. Minska värmen till 350 ° F och baka tills kakan är väl brunad och bubbler inuti, ca 50 minuter. Låt svalna ordentligt (minst 1 timme) före klippning.

Gammeldags Apple Pie Variationer