Klassiskt franska flamländska köttfärsrecept

Klassisk fransk flamländsk biffgryta, är inte i själva verket fransk, men den nationella skålen i Belgien men är också älskad av fransmännen. Denna maträtt är också känd som Carbonnades Flamandes och är hjärtlig och tillfredsställande. Det här receptet, otroligt, tar mindre än två timmar att förbereda och är inte bara tillräckligt bra för att servera för en sittande familjemöte skulle göra en riktig behandling vid din nästa middagsparty.

För att servera grytan, lägg till en skarp grönsallad, rostade potatis på sidan och glöm inte en bra flaska vin för en spektakulär fest värd en exklusiv auberge du terroir på en kall kväll. Om du serverar grytan till en familjen kvällsmat kanske du vill lämna vinet om det finns barn där.

Vad du behöver

Hur man gör det

I en stor skål, kasta tillsammans biff, mjöl, salt och peppar.

Värm canolaoljan och smöret i en stor rymlig panna, bruna biffen i canolaoljan och smöret. Brun köttet i partier, om du lägger till allt nötkött på en gång kommer det att sänka temperaturen för mycket och köttet kommer att koka i stället för sår. Var noga med att titta på nötköttet för att se till att det inte brinner, men ge det tillräckligt med tid att utveckla en fin, rik brunfärg. De karamelliserade sockerarterna stärker stewens smak mycket.

Placera allt nötköttet tillbaka i pannan en gång brunad och lägg löken, vitlök, brunt socker och örter till det och rör om det ordentligt. Löken hämtar lite av de bruna bitarna i botten av pannan.

Lyft upp värmen under pannan och rör i öl och tillsätt tillräckligt mycket kött för att täcka biffen i pannan. Koka upp och täck sedan grytan, minska värmen till låg och sjuda i 1 ½ timme eller tills nötköttet är ömt. Fortsätt kontrollera tP Kontrollera att nötköttet simmerar och inte kokar torrt. Om det verkar lite torrt, lägg till en röra mer lager. Vätskan i vätskan bör också förtjockas något.

Ta bort pannan från värmen och rör om i äppelcidervinägern. Låt grytan stå i 10 minuter före servering. Servera i uppvärmda skålar med potatis och sallad på sidan.

Om du kan göra denna gryta en dag eller två i förväg hittar du det är ännu bättre. Och om denna maträtt inte redan är fantastisk, fryser den vackert, så gör en stor sats och frys. Det kommer att hålla sig bra i upp till sex månader och avfrostas noggrant före uppvärmning.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 587
Totalt fett 27 g
Mättat fett 9 g
Omättat fett 12 g
Kolesterol 145 mg
Natrium 422 mg
kolhydrater 33 g
Kostfiber 4 g
Protein 49 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)