Fylld Kålrulle Recept

Kålrullar är en komfortmat för många människor. Kålblad är fyllda med en herbed nötkött, korv och risblandning. De är lätta att göra för en tillfredsställande hjärtlig måltid. Min Granny-Ma serverade alltid kålrullar över potatismos med mycket tomatsås.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Ånga eller mikrovågsugn lämnar kålen tills den är ömtålig. Låt svalna. Klipp ut en 2- till 3-tums kil av den hårda stjälken från bladets botten, var försiktig med att lämna resten intakt. Avsätta.
  2. Belägg botten av en stor holländsk ugn med olivolja och placera över medium värme. Tillsätt lök och kasta till kappa. Täck och lök på löken, rör om ibland tills lök är mjukt och genomskinligt. Tillsätt tomater , kvarts vitlöksklyfta och vatten. Smäll i ca 15 minuter, omblandning ibland.
  1. Blanda samtidigt nötkött, italiensk korv , tärnad lök, salt, peppar, oregano, basilika, pressad vitlök, ägg, tomatpasta och ris. Dela köttblandningen i 8 portioner.
  2. Placera varje köttdel vid det krullade spetsen av ett kålblad. Vik toppen av bladet ner över fyllningen, vik sidorna av kålbladet in mot mitten och rulla upp för att omsluta fyllningen.
  3. Placera kålrullar sömmar ner i en djup, stor stekpanna eller nederländsk ugn. Top med tomatsås. Täck och simma över medium-låg värme ca 1 timme.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 438
Totalt fett 14 g
Mättat fett 5 g
Omättat fett 6 g
Kolesterol 92 mg
Natrium 1,163 mg
kolhydrater 52 g
Kostfiber 8 g
Protein 28 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)