Cedar Plank Halibut

Detta är ett enkelt, lätt hälleflundrecept som inte kräver mycket arbete och är perfekt för en varm sommarnattmiddag. Eftersom hälleflundra är en typ av fettfattig fisk kan den torka ut lätt när den är kokad - speciellt på grillen. Men när den grillas på en bit av cederträ, håller den milda, magra fisken sig fuktig och öm och tar en subtil rökighet som inte överväger den söta smaken av fileten.
Matlagning på cederplanken tar också bort någon rädsla för att fisken faller ihop på grillen, eftersom du inte behöver flipa den halvvägs genom tillagningstiden.

Innan du lagar mat måste du suga ner cederns plankor i minst 30 minuter (och upp till 2 timmar) innan du lägger på grillen. Detta förhindrar att träet brinner eller slås i brand.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Förvärm grillen till medium värme. Coat fisk med olivolja och gnid sedan med salt och svartpeppar.
  2. Sätt fisk på cederplanken, lägg på grillen och stäng locket. Låt fisken laga mat i 12 till 15 minuter eller tills den inre temperaturen når mellan 145 och 150 F (60 till 50 C).
  3. Ta bort från värmen och servera med en duggregn extra jungfruolja, hackad färsk gräslök och hackade tomater på toppen.

Tips och variationer

För att suga på cederträplanen fyller du en bakfat eller braskaka som är tillräckligt stor för att hålla planken.

Sätt plankan i disken och fyll i med vatten för att täcka. För att hålla träet nedsänkt, placera en stor burk mat (som tomater) ovanpå.

Om du föredrar kan du använda hälleflundraxar istället för filéer för detta recept. Om du vill ersätta en annan slags fisk kommer nästan alla vita fiskar att fungera bra. Justera tillagningstiden beroende på fiskens tjocklek.

När du väljer en olivolja för att drizzling i slutet, nå för en god kvalitet flaska-du vill inte använda en matolja eller något som inte smakar bra rå. En trevlig extra jungfruolja är ett bra val, liksom en mildt smaksatt olja, som vitlök eller basilika, så länge det inte kommer att konkurrera med örterna och kärnan i planken. Du kan naturligtvis byta ut gräslöket för en annan örtbasil, persilja, dragon och koriander är alla bra alternativ. bara vara sparsam med de starka smakerna.

Fördelarna med planering

Vi kanske vet att när det gäller träning planering är bra för dig. Men vad är fördelarna med att grilla på en planka? I grund och botten två saker: Fukt och smak. Placering av mat på en våt bit av trä över en värmekälla skapar en ånga som långsamt hjälper till att laga fisken, håller den fuktig och öm, samtidigt som maten smälter med smaken av träet självt. Om du är intresserad av att röka kött och fisk men inte har tålamod (eller budget) för en rökare, är detta nästa bästa sak. Plankar finns i några olika skogs-cedar, hickory, lönn och alder - och varje ger sin egen distinkta smak åt maten.

Se bara till att du köper obehandlat trä eftersom behandlat trä kan innehålla kemikalier som kan förgifta maten och därigenom förgifta personen som äter den.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 356
Totalt fett 11 g
Mättat fett 2 g
Omättat fett 6 g
Kolesterol 136 mg
Natrium 775 mg
kolhydrater 10 g
Kostfiber 2 g
Protein 53 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)