Smörkyckling

Du kan också använda benfria, skinlösa kycklingslår för att göra detta rika och läckra indiska huvudrättrecept; bara laga det lite längre. Det kallas "Butter Chicken" trots att det inte finns mycket smör i skålen eftersom kycklingen är öm och smörig. Detta recept är en klassiker i indisk matlagning.

Skålen är verkligen ganska mild. Om du gillar currypulver kan du dubbla det belopp som krävdes i ingredienslistan. Tillsätt lite gurkmeja eller torr ingefära om du vill ha mer färg och smak.

Servera detta recept över hett kokt basmati-ris för att njuta av den underbara såsen. En skarp grön sallad eller en fruktsallad är bra ackompanjemang.

Vad du behöver

Hur man gör det

Placera kycklingbitarna i en medium skål och strö med citronsaft , olivolja och 2 tsk currypulver. Krossa kycklingen och lägg åt sidan.

I en stor stekpanna, laga lök, vitlök och ingefära i 1 msk olivolja och 1 msk smör över medelvärme tills duftande, ca 4 minuter. Tillsätt 1 msk karrypulver, peppar, salt, tomatpuré och 2 matskedar smör och låt sjuda i 5 minuter, omrör ofta.

Rör om de marinerade kycklingbitarna i såsen i stekpannan. Koka upp och minska sedan värmen och låt svalna i ca 11-15 minuter tills kycklingen kokas ordentligt till 165 ° F som testad med kötttermometer. Rör i tung kräm eller mjölk och servera smör kyckling över varmt kokt ris (basmati, om du kan!).

Och krydda till smak . Inget recept kan vara allt för alla människor. Om du gillar milda rätter, minska currypulver. Om du gillar det kryddigt, lägg till mer karrypulver och tänk på att lägga till jalapeno paprika eller habanero paprika.