Krämig Blomkålssoppa Recept

Detta blomkålssupprecept är en helt enkelt puréed soppa som är förtjockad med potatis och smakad med vitlök, vin och färska örter. Det är subtilt men ganska smakfullt. Om du älskar blomkål, kommer du att älska denna blomkål soppa.

Vi råkar älska rostad blomkål, och att göra denna soppa med rostad blomkål är en uppenbarelse. Rosta enkelt blomkålen och förbered soppen enligt vad som beskrivs nedan, men sauté inte den rostade blomkålen tillsammans med övriga ingredienser. Håll den åt sidan och lägg den till soppen ungefär fem minuter innan potatisen är klar.

För en god variation, rör om en kopp riven Gruyère , Emmenthaler eller Fontina-ost i soppen strax före servering.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Klipp blomkål i (ungefär) lika stora bitar, cirka 1/2 tum till 1 tum tjock, beroende på diameter. Oroa dig inte om precision - soppen kommer att bli puréed ändå. Vi vill bara att bitarna är av likformig storlek så att de lagar jämnt. Boka om en kopp mindre floretter.
  2. Skala potatisen och skär den i bitar i ungefär samma storlek som blomkålen.
  3. Värm smöret över en låg-till-medium värme i en tungbottad sopppanna. Tillsätt lök, vitlök och blomkål och laga i 2 till 3 minuter eller tills lökan är något genomskinlig, omrör mer eller mindre kontinuerligt.
  1. Tillsätt vinet och laga i ytterligare en minut eller två eller tills vinet verkar ha minskat med ungefär hälften.
  2. Lägg i lager och potatis. Öka värmen till medelhög och koka. Sänk sedan värmen och låt sjuda i 15 minuter eller tills blomkålen och potatisen är mjuka nog att de enkelt kan genomborras med en kniv. Låt dem emellertid inte bli mjuka.
  3. Under tiden värm en sautépanna med en liten bit olja och säkra de reserverade blomkålflororna tills de är ömma. Smaka med Kosher-salt och lägg åt sidan.
  4. Avlägsna från värme och puré i en mixer, vid behov arbeta i partier. Var försiktig när du blandar den varma soppen. Börja långsamt med locket lite för att ventilera någon ånga, täta sedan locket och öka blandningshastigheten.
  5. Returnera puréed soppa till kruka och ta till en simmer igen, tillsätt mer buljong eller lager för att justera tjockleken om det behövs. Tillsätt den varma grädden, krydda med kosher salt och vitpeppar.
  6. Del soppan i enskilda skålar, garnera varje skål med några av de reserverade blomkålen och färskt gräslök och servera genast.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 168
Totalt fett 4 g
Mättat fett 3 g
Omättat fett 1 g
Kolesterol 10 mg
Natrium 403 mg
kolhydrater 25 g
Kostfiber 4 g
Protein 6 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)