Figs i Brandy Recept - Higos al Brandy

Detta är en färgstark, festlig efterrätt som är enkel att förbereda, med färska fikon i en sås av brandy och sirap. Lätt förberedd före tid och avsatt, det gör en dramatisk avslutning till vilken middag som helst.

Vad du behöver

Hur man gör det

Anmärkning re: Förberedelsetid : Förberedelsestiden inkluderar 1 timme för marinering av fikon i brandy och sås efter tillagning.

  1. Skölj fina och placera i en stor kruka. Kombinera sockret med 2 koppar vatten och lösa upp sockret. Tillsätt socker- och vattenblandningen i potten. Lägg till mer vatten om det behövs för att täcka fikonerna. Värm på medium till medelhögt tills vattnet börjar koka. Minska värmen. Låt svalna tills vätskan reduceras till en tjock sirap, ca 20-30 minuter. Lägg åt sidan för att kyla.
  1. Grädda apelsinplåten. I en liten kastrull, placera mark kanel, orange zest, brandy och sherry. Värm på låg och långsamt koka. Rör om att blanda väl, ta bort från värme.
  2. Ta försiktigt bort fikon från krukan en efter en, använd tang om det behövs. Placera i en stor öppen serveringsfat eller skål eller placera på individuella serveringsplattor. Reservera sirap. Häll brännvinssås över fikon. Drizzle 4-6 serverar skedar av sirap över fikonerna.
  3. Låt fikon svalna (utanför kylskåp), marinera i en pool av såsen i minst en timme före servering.
  4. Om du ska servera med mandel och vispad grädde, lägg till en piskad grädde på varje tallrik precis innan du serverar. Strö över mandelskivor på toppen.