Choklad vispad grädde

Denna chokladpiskad grädde är överraskande lätt, och den gör en rik och extra speciell toppning för en efterrätt eller muffins. Det är inte en stabiliserad vispad grädde , så den ska användas till desserter du planerar att servera samma dag. När choklad- och krämblandningen är grundligt kyld, piskar den upp på bara en minut eller två.

Chokladet smälts i grädden, sedan blandas kylen i flera timmar före piskning, så planera att börja detta minst 4 timmar före serveringstid eller dagen innan. Det måste kylas noggrant för den lättaste, fluffigaste krämkroppen.

Använd den här chokladklädda grädden för att toppa en tårta eller paj eller använd den som efterfyllning. Bygg en parfait efterrätt med chokladfisk och grädde med chokladkaka tillsammans med skivad mogen eller maraschino körsbär. Om du har extra, rör om lite i ditt kaffe eller varm choklad.

Du kanske också gillar det här receptet med chokladfiskad grädde med kakao .

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Sätt den hackade choklad i en medium skål.
  2. Häll grädde i en liten tung kastrull; rör om i socker. Placera över medium värme och koka. Häll den heta grädden över choklad; rör om tills mjuk och choklad smälts. Täck och kyl i 4 timmar, eller tills den är ordentligt kyld.
  3. För bästa resultat, sätt blandningsskålen och beaters i kylskåpet några timmar innan du planerar att slå grädden.
  1. Överför till en stor skål. Slå till att sprida eller pipa konsistens. Kyl i ca 1 timme innan du använder.
  2. Häll grädde i kylskåp i upp till 2 dagar.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 115
Totalt fett 10 g
Mättat fett 6 g
Omättat fett 3 g
Kolesterol 23 mg
Natrium 7 mg
kolhydrater 5 g
Kostfiber 1 g
Protein 1 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)