Snabb och enkel vitlök, ugnsfeglad kycklingfingrar

Vitlök lägger smak till dessa krispiga ugnsstekt kycklingremsor, tillsammans med en mängd olika örter och parmesanost.

Använd halvpankokrummet i receptet för en extra krispig beläggning. Panko brödsmulorna gör dem super krispiga på utsidan och ömma och saftiga inuti. Om du föredrar en mjölkfärgbeläggning av majsflingor, lägg till en del i brödblandningen eller byt ut brödsmulorna och panko med dem. De avbildade kycklingremsorna var gjorda med halv panko och halvfina torra brödsmulor.

Dessa kycklingremsor gör ett gott mellanmål för en matchdagssamling eller njut av dem med pommes frites eller chips för en vardaglig familjen måltid.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Värm ugnen till 375 ° F (190 ° C / gas 5).
  2. Rikta en rimmad bakpanna med folie och lätta smörj eller sprut den med nonstick matlagningsspray.
  3. Smält smöret med olivolja i en liten stekpanna över medelhög värme. tillsätt den malet vitlök och fortsätt att laga mat i 1 minut. Ta bort från värmen och lägg åt sidan.
  4. Skär kycklingbrösten i remsor ungefär 1 1/2-i-4-tums, och försök hålla dem något jämn i storlek.
  1. I en tallrik eller grunt skål kombineras brödsmulorna, parmesanost, persilja, basilika, salt och peppar. Rör om blandningen tills den är väl blandad.
  2. Doppa kycklingbitarna i vitlök och oljeblandning till att belägga noggrant och doppa dem sedan i brödsmulsblandningen, vänd till väl belagd.
  3. Ordna kycklingremsor på den färdiga bakpannan; baka i ca 20 till 30 minuter, beroende på tjockleken på bitarna, tills kycklingen kokas igenom.
  4. Kycklingens temperatur bör registreras minst 160 ° F på en mattermometer som är införd i det tjockaste stycket kyckling (inte vidrörning av pannan).
  5. Servera kycklingen med ditt val av dips, tillsammans med chips av pommes frites för en måltid.

(Se Säkra matlagningstemperaturer för kött och fjäderfä )

Tips och variationer

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 349
Totalt fett 19 g
Mättat fett 6 g
Omättat fett 8 g
Kolesterol 82 mg
Natrium 235 mg
kolhydrater 16 g
Kostfiber 1 g
Protein 27 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)