Tomat Ketchup Recept

Här är ett hemlagat tomatketchuprecept som använder rostade tomater för extra smakdjup, samt tre typer ättika.

Detta recept av ketchup kräver 6 kg färskt mogna tomater. Du kan också använda en kombination av färska och konserverade tomater för detta ketchuprecept. (Se anmärkning nedan)

Vad du behöver

Hur man gör det

 1. Förvärm ugnen till 450 ° F.
 2. Halva tomaterna, drizzle lite olivolja över dem och steka dem på en bakpanna (eller två) i 20 minuter eller tills de är mjuka och skrynkliga, men inte brända.
 3. Låt tomaten svalna i några minuter och överför dem sedan till en blender eller matberedare och puree tills de är smidiga. Du kommer sannolikt att behöva arbeta i små satser.
  Tips: Var försiktig när du bearbetar heta föremål i en mixer, eftersom den heta ångan ibland kan blåsa av bländarens lock. Börja långsamt med locket lite för att ventilera någon ånga, täta sedan locket och öka blandningshastigheten.
 1. Varma sockret i en tungbottenpotte över en medelvärme, håll den i rörelse med en träsked i ungefär en minut.
 2. Tillsätt lök och vitlök, de renade rostade tomaterna (och de konserverade tomaterna om du använder dem). Minska värmen till medelstora och koka i 10 minuter.
 3. Tillsätt de tre typerna av ättika och fortsätt att laga mat i ytterligare 20 minuter eller tills minskat med två tredjedelar. Ketchupen ska vara väl förtjockad vid nu. Ta bort från värme och krydda till smak med cayennepeppar.
 4. Torka ketchupen genom en meshfilm kantad med ostklaff och in i en plastbehållare.
 5. Kylning: Fyll en stor stockpot ca halvvägs med en blandning av halv is, halvvatten och nedsänk behållaren i isbadet för att kyla. Tanken är att isvattennivån ska komma hela vägen uppåt på behållarens utsida, men låt inte något vatten komma in i ketchupen.
 6. Rör ketchupen mer eller mindre ständigt tills temperaturen når 70 ° F på en snabblästtermometer . Ta sedan bort behållaren från isbadet, täck och överför det till kylskåpet där det kommer att hållas i ca 10 dagar.

Obs! Du kan ersätta konserverade krossade tomater för några av de färska tomaten i detta ketchuprecept, men det är bäst att använda minst ett par pounds färska tomater. rostningsprocessen ger ut smaken.

Om du vill ersätta burk, kom ihåg att en 28 oz burk av krossade tomater är ungefär lika med fyra stora mogna tomater .

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 19
Totalt fett 0 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 3 mg
kolhydrater 4 g
Kostfiber 1 g
Protein 1 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)