Thai Kokosnötter

Tänk dig att bita i en saftig stekt räka som är täckt av en lätt tempura-liknande smet smakad med smaken av kokosnöt - härlig! Kokos Receptreceptet är fantastiskt att tjäna som en aptitretare, tapasplatta eller festmat. Utmärkt ätit på egen hand eller serveras med söt chili sås eller min egen färska mango dip (se recept för länk). Observera att det här kokosnötsreceptet även innehåller instruktioner för en glutenfri version så att ingen behöver missa. NJUT AV!

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Ta bort skal från räkor, men lämna tails på för att göra det lättare att laga mat och äta. Avsätta.
  2. Gör smeten genom att först blanda de torra ingredienserna: mjöl, bakpulver, salt och cayennepeppar.
  3. Krossa ägget i mjölblandningen, tillsätt sedan vattnet, omrör för att bryta äggulan och bilda en ganska jämn smet (oroa dig inte om det finns några små klumpar).
  4. Sprid kokosnöt över en tallrik eller annan torr yta och sätt vid sidan av skålen med smet.
  1. Håll räkorna i svansen, doppa in i smeten och sedan in i kokosnoten. Placera på en torr tallrik eller ett rent utrymme på din räknare nära kaminen. Om du har en hjälpare kan du smaka och steka räkorna i ett steg, vilket är mycket snabbare.
  2. Häll olja i en stekpanna och se till att den är minst 1 cm djup. Ställ över medelhög till hög värme. När du ser linjer av värme som snakar över botten av pannan, testa temperaturen genom att släppa en liten bit av smeten i oljan. Om det sizzles och kockar, är oljan klar.
  3. Släpp så många smittade räkor i stekpannan som möjligt samtidigt. Minska värme till medium. Tips: Du kommer att vilja laga räkorna snabbt, i bara 1 eller två satser (innan någon av den lossade strimlade kokosnoten har tid att brinna i oljan).
  4. Koka ca 20 sekunder per sida och vrid sedan med tang. Avlägsna från oljan när räka slår ett ljus till medium guldbrunt. Töm på en ren bit av pergamentpapper (jag hittar perkamentpapper fungerar bäst, eftersom det inte klibbar eller sönder smeten).
  5. Servera hett rakt från pannan, eller följ med min Thai Sweet Chili-sås eller med min Fresh Mango Dip . NJUT AV!
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 271
Totalt fett 8 g
Mättat fett 4 g
Omättat fett 2 g
Kolesterol 52 mg
Natrium 499 mg
kolhydrater 48 g
Kostfiber 6 g
Protein 5 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)