Escalivada Recept - Katalanska Rostad Peppar, Aubergine och Lök

Escalivada , en rostad vegetabilisk maträtt är typisk från regionerna Cataluna och Aragon. Dess namn kommer från ett verb i katalanska meningen "att steka i embersna".

Det är en enkel maträtt med landsbygdens ursprung, gjord av rostade tomater, äggplanter, paprika och lök. Typiskt serveras varm eller rumstemperatur med kräftigt bröd, eller att följa kött eller fisk i varmare månader, är det lämpligt att äta din runda. Det är bäst att förbereda och äta escalivada samma dag.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Värm ugnen till 350 ° F (176 ° C).
  2. Linjera en stor stekpanna med aluminiumfolie. Om en stor pan inte är tillgänglig, använd två mindre kokkärl eller kakor.
  3. Skölj aubergine, paprika och tomater. Skär äggplanterna i halva längden och borsta den skurna sidan med olivolja och placera skuren sida ner i pannan. Gör små slitsar i äggplanternas hud så att de inte delar upp när de lagar mat.
  4. Skala löken, lägg sedan paprikorna, lökarna och vitlökskakan i stekpannan. Borsta alla grönsaker med olivolja och strö med salt.
  1. Rosta i ugnen på mittstället i ca 1 timme, vrid grönsaker över var 30: e minut eller så. Efter 1 timme lägger du tomater på pannan och fortsätter rosta tills grönsakerna är kokta - i ytterligare 20 till 30 minuter.
  2. Om några grönsaker, särskilt paprika grundligt kokas, medan andra behöver mer tid, ta bort från pannan och fortsätt rosta resten.
  3. Ta av från ugnen och låt svalna. Ta försiktigt bort huden från paprika och aubergine. Skär grillade grönsaker i remsor och placera dem på en tallrik eller bricka med ansjovisfiléer. Strö med salt och duggregn med extra jungfruolja.
  4. Escalivada serveras typiskt rumstemperatur med massor av brödskivor. Många kockar gillar att placera grönsakerna på en tallrik för att skapa ett färgstarkt arrangemang. Om du serverar escalivada själv, varför inte ordna grönsakerna på skivor bröd för dina gäster?

variationer

Följande är variationer på denna traditionella katalanska maträtten:

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 251
Totalt fett 9 g
Mättat fett 1 g
Omättat fett 5 g
Kolesterol 17 mg
Natrium 90 mg
kolhydrater 34 g
Kostfiber 9 g
Protein 12 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)