Marockansk Tagine med morötter, potatis och kikärter

Denna marockanska tagine har en familjeformig grönsakskombination av morötter, potatis och kikärter. Kryddiga matälskare vill lägga till valfri cayennepeppar eller servera harissa på sidan.

Marockaner föredrar vanligen torkade kikärter över konserver. Om du använder torkade, suga omkring 1 kopp bönor över natten och koka sedan tills det är mjukt (60 minuter eller längre) i saltat vatten innan du lägger dem i receptet.

Tillagningstiden är för en tryckkokare. Tillåt dubbelt denna gång om du förbereder dig i en konventionell kruka, och tre gånger den här gången om du lagar mat i en lera eller keramisk tagine.

Vad du behöver

Hur man gör det

Tryckkokare Metod

Blanda köttet med lök, vitlök, koriander / persilja, kryddor och olivolja i en tryckkokare. Bruna köttet, avtäckt, över medium värme i ca 10 minuter, omblandning ibland. Tillsätt 3 koppar vatten, täck och koka köttet med tryck i 25 minuter om du använder nötkött och ca 35 minuter om du använder lamm eller getkött.

Tillsätt morötterna och tillsätt vatten om det behövs så att buljongen nästan når toppen av morötterna.

Täck och koka med tryck i ca 7 minuter. Tillsätt potatis och kikärter, och koka med tryck tills potatisen är öm, cirka 5 till 6 minuter. Tillsätt den konserverade citronen och oliverna, och reducera såsen tills den är tjock. Överför taginen till en stor serveringsfat, garnering med nyhackad persilja om så önskas.

Konventionell krukmetod

Blanda köttet med lök, vitlök, koriander eller persilja, kryddor och olivolja i en nederländsk ugn eller kruka. Bruna köttet, avtäckt, över medium värme i ca 10 minuter, omblandning ibland. Tillsätt 3 koppar vatten, täck och koka köttet i ca 1 timme om du använder nötkött och ca 1 1/2 timme om du använder lamm eller getkött. Kontrollera om så önskas på buljongens nivå och tillsätt mer vatten vid behov under tillagningen.

Tillsätt morötterna och tillräckligt med vatten så att buljongen nästan når toppen av morötterna. Täck och morra morötterna tills de är nästan milda, ca 10-15 minuter. Tillsätt potatis, kikärter, oliver och konserverad citron, och fortsätt simrera, täckt tills potatisen är öm. Avtäcka och minska såsen tills den är tjock. Överför taginen till en stor serveringsfat, garnering med nyhackad persilja om så önskas.

Lera eller Keramisk Tagine Metod

Skiv löken i stället för att hugga den och binda persiljan eller korianderna i en bukett istället för att hugga den.

Häll ungefär hälften av olivoljan i basen av en stor tagine. Fördela löken över botten och ordna sedan morötterna ovanpå löken.

Blanda köttet med vitlök och kryddor i en skål.

Placera köttet i mitten av tagine, ben eller feta sidor nere. Virvla 2 koppar vatten i skålen för att skölja kryddorna, och tillsätt sedan detta vatten och resterande olivolja till taginen.

Tillsätt köttet med persilja buketten och fördela oliverna och konserverade citron kilar över köttet och morötterna.

Täck taginen och placera på en diffusor över medium-låg till medelvärme och låt taginen nå en simmer. Det kan ta lite tid så var tålamod. När en simmer har uppnåtts, minska värmen till den lägsta temperaturen som krävs för att bibehålla simmen och laga koka i ca 3 timmar. Lägg kikärterna (och lite vatten om du känner det nödvändigt) och fortsätt att laga mat i ytterligare 30 till 60 minuter tills köttet och morötterna är mycket ömma och vätskorna sänks. Kassera cilantrobuketten och garnera med nyhackad persilja om så önskas. Servera direkt från tagine.