Fermenterad Watermelon Radish Pickle Recept

Fermenterade rädisorbetar är läckra och fulla av probiotiska hälsoeffekter. De är bra gjorda med andra typer av rädisa också. Men när du gör dem med vattenmelonrädisor (en rad rädisor med intensivt rosa kött), är resultaten också färgglada nog för att kickstartpartysamtal.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Rör saltet i filtrerat vatten tills det är helt upplöst. Det är viktigt att använda filtrerat vatten eftersom klor och andra kemikalier i de flesta kommunala kranvatten kan störa jäsningsprocessen.
  2. Skiva av löv och rotändar av vattenmelonradisarna. Julienne dem i matchstickformade bitar, eller skiv in i 1/8 tum tjocka crescents eller rundor. En matprocessorns mandolin eller det smala skärbladet gör det enklare.
  1. Kasta räkorna i vattenmelon, skivad lök, vitlök och rödpepparflingor (om de används) i en stor skål. Packa dem i en ren pint glasburk. Det är inte nödvändigt att använda en burkburk för fermenterade livsmedel: någon ren glasburk kommer att göra.
  2. Häll saltlösningen över de övriga ingredienserna. Tryck försiktigt på grönsakerna med baksidan av en sked eller dina rena fingrar för att släppa ut några luftbubblor.

    Saltlösningen ska helt täcka övriga ingredienser. Om maten flyter ur saltlösningen, vikt den med en mindre glasburk fylld med vatten. Om grönsakerna förblir nedsänkt i saltlake, täck bara burken som de är i löst med lock. Skruva inte locket ordentligt på eftersom du vill att de gaser som utvecklas under jäsningen ska kunna fly.
  3. Placera burken på en liten tallrik för att fånga överflödet som sannolikt kommer att hända när det börjar fermentera. Låt det stå vid rumstemperatur i 24 - 48 timmar.
  4. Ta bort locket eller småburkens vikt och kolla de riska radikorna efter de första 24 timmarna. Du bör börja se några bubblor och det kommer att börja utveckla en lätt sur lukt (som surkål, men mer skarp på grund av vitlök).
  5. När du ser och lukter tecken på att rädisorna aktivt fermenterar, överför burken till dörren till ditt kylskåp. Detta är den varmaste delen av ditt kylskåp men fortfarande kallare än rumstemperatur - perfekt för din rädisa att hålla långsamt jäsning.

Fermenterade vattenmelonrötter är redo att äta 1-2 veckor efter att du har gjort dem. Om du planerar att lagra dem längre än en månad, flytta burken till en svalare del av ditt kylskåp (en av de centrala hyllorna istället för insidan av kylskåpsdörren).

Obs! Om salt inte är ett alternativ för dig kan du använda den alternativa metoden för laktojäsning utan salt .

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 21
Totalt fett 0 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 159 mg
kolhydrater 5 g
Kostfiber 1 g
Protein 1 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)