No-Bean Texas Chili Med Nötkött

Denna no-bean, no- tomatchili är en Texas-stil chili gjord med grovt malet nötkött och ett brett utbud av kryddor och kryddor. Den stora Texas-smaken kommer från chili-pulveret, vitlök, vikblad och kummin. Cornmeal förtjockar denna härliga, läckra chili. Om du inte kan hitta grovt nötkött, kan du antingen använda köttkvarn och mala magert steka nötkött eller hakra nötköttet i mycket små kuber för hand.

För ytterligare smak och konsistens, använd 1 pund gräddfilskål med 2 pund nötkött. Och om du gillar mer värme, lägg till en matsked eller två färskt malet jalapenoprika eller en malet chipotlepeppar i adobosås med några teskedar adobo. Medan chili är en enkel kombination av kött, lök och kryddor, kan andra grönsaker läggas till. En liten hackad paprika eller en strimlad morot är några möjligheter till extra smak och näringsämnen.

För optimal smak, kyl chili över natten och skum av fettet innan det återuppvärmes. Även om du inte kan göra chili i förväg, blir det fortfarande bra. Försök att skumma bort det överskjutande fettet innan du tillsätter majsmjölförtjockningsmedel.

Lägg till en kastad sallad och majsbröd eller crusty bröd för en fantastisk måltid.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Värm vegetabilisk olja i en 6-kvarts gryta eller nederländsk ugn; sear biff med lök i vegetabilisk olja tills biff är inte längre rosa. Lägg till vatten, vikblad, chilipulver , salt, vitlök, kummin, oregano, cayennepeppar, svartpeppar, socker och paprika. Simma, täckt, i 2 timmar. Kyl helt.
  2. Kyl över natten så smakerna blir mjuka. Skumma bort det stelnade fettet. Uppvärmning över medium värme.
  3. Kombinera mjöl och majsmjöl; tillsätt tillräckligt kallt vatten för att göra en mjuk pastaformig blandning. Tillsätt majsmjöl och mjölpasta blandning till chili.
  1. Fortsätt tillagning, omröring, i ca 6 till 8 minuter längre. Ta bort lövbladet före servering.

tips

Använd torkade bladblad i detta recept. Medan färska ofta är bättre när det gäller örter är fjällblad en av de få undantagen. Torkade vikar blad importeras vanligen, medan de flesta färska vikblad i USA kommer från Kalifornien, och de kommer från ett annat träd. Färska vikblad har en stark medicinskt smak som kan dominera en maträtt, medan torkade bladblad ger en mild men komplex smak i långkokta rätter. Om du köper lagerblad i bulk, förvara dem i frysen.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 533
Totalt fett 26 g
Mättat fett 8 g
Omättat fett 13 g
Kolesterol 152 mg
Natrium 1,277 mg
kolhydrater 22 g
Kostfiber 4 g
Protein 53 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)