Mirchi Gosht med ris-potatis Pulao

Mirchi Gosht är en eldig maträtt som traditionellt skulle göras från getkött (felaktigt känd som "fårkött" i Indien). Det är väldigt som en stek med mycket liten tjock gravy. Det är en sparsam maträtt i den meningen att till skillnad från de flesta indiska rätter är den gjord med en minimal mängd ingredienser (i form av kryddor) och innebär minst aktivitet vid beredningen.

Trots det är det en mycket välsmakande maträtt - om du kan tolerera de gröna chiliesna som det är. Det passar dig perfekt om din idé om en riksåsning inte inkluderar de andra smaskiga tillsatserna som lök och garam masala hela tiden.

Att vara en het curry, det är bra att servera det med en kyla-raita och en yummy pulao som ris-potatis Pulao receptet som jag har tagit med nedan. Jag kan försäkra dig om att så prydlig som en potatis pulao låter, kommer du att älska smaken kombinationen med Mirchi Gosht!

Om du är orolig att Mirchi Gosht kommer att få dig att döda antacida senare, inte rädd, ghee i disken hjälper din mage att tolerera brådskan. Tillägget av vitlök till skålen ger en fantastisk arom och packar en solid smakpunch.

Vad du behöver

Hur man gör det