Crispy Skin Chicken Lår

Om du gillar din kyckling med krispig hud är detta ett utmärkt val. De gör en fantastisk vardagsmåltid, och de skulle vara perfekta för en picknick- eller tailgating-händelse. Searing och sedan rosta låren i en tung stekjärn gör att de gör mer av sitt fett, vilket gör huden skarp och läcker. Allt du behöver är lite salt och peppar!

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Värm ugnen till 425 F (220 C / Gas 7).
  2. Strö kycklinglåren med koshersalt och peppar.
  3. Värm oljan i en stor, tung ugnssäker stekpanna (gjutjärn är perfekt) över medelhög värme.
  4. När oljan är varm men inte rökning, ordna kycklinglåren i stekpannan, hudsidan neråt. Koka i 15 minuter, eller tills huden är väl brunad. En stänkskärm är en bra sak att ha för detta steg. Flytta låren från tid till annan för att hålla dem brunande jämnt, men vrid dem inte över.
  1. Flytta stekpannan till ugnen och fortsätt matlagning, ned på huden, i 15 minuter. Vrid dem över och fortsätt att laga mat i 5 minuter längre.
  2. För att vara säker på doneness, använd en mattermometer insatt i den tjockaste delen av en lår. Den minsta säkra temperaturen för kyckling och annat fjäderfä är 165 F (74 C).

Du kanske också gillar

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 1207
Totalt fett 72 g
Mättat fett 20 g
Omättat fett 29 g
Kolesterol 418 mg
Natrium 446 mg
kolhydrater 0 g
Kostfiber 0 g
Protein 131 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)