Simple Fried Chicken Breast Cutlets Recept

Med hjälp av smala kycklingbitar gör det en snabb och enkel maträtt att förbereda och laga mat.

Om inte de benfria kycklingbrösthalvorna är ganska små, skiv dem horisontellt för att göra skivor, och 2 eller 3 stora kycklingbrösthalvor kan vara gott för 4 portioner. Om dina kycklingbröst är ganska små använder du fyra och försiktigt plattar dem till jämn tjocklek.

Servera kycklingen med potatismos eller pommes frites, tillsammans med coleslaw eller en kastad sallad.

Liknande recept som du kanske anser skulle vara krispiga ugnsstekt kyckling lår eller ben , och kärnmjölk stekt kyckling smörgåsar .

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. I en stor skål vispa ägget med mjölken och den varma såsen.
  2. I en bred, ytlig skål, kombinera mjölet, Cajun krydda, 1 tsk salt och peppar.
  3. I en stor tung, djup stek eller holländsk ugn värms ungefär 1 tum olja till 350 F (180 C / Gas 4).
  4. Värm ugnen till 200 F om servering kommer att fördröjas under en kort tid eller om du fördubblar receptet och måste laga mat i partier.
  5. När oljan är varm, doppa en kycklingkotelett (eller planad liten kycklingbrösthalva) i ägg- och mjölkblandningen. Låt överskott droppa av och täck sedan med mjölblandningen. Sänk försiktigt den belagda kycklingen i den heta oljan. Upprepa med resterande bitar.
  1. Stek kycklingen i ca 3 till 4 minuter på varje sida tills den är brunad och kokad genom.
  2. Töm kycklingen på lager av pappershandduk eller bruna papperspåsar.
  3. Servera omedelbart eller överföras till ett stort bakplåt och håll det varmt i en 200 ° F ugn eller uppvärmningslåda.

* Om du inte hittar tunt skivad kycklingbröst eller kotletter, så här gör du dem. Ta ett medium till stort benfritt kycklingbröst halv och placera på ett skärbräda. Placera en hand på kycklingen för att hålla den i rörelse. Med din andra hand, med en skarp kniv, skar försiktigt genom kycklingen och håll kniven parallell med skärbrädet. Du borde nu ha två skivor av samma storlek. Upprepa med fler kycklingbrösthalvor för fler kakor.

Detta recept kan också göras med kycklinganbud. Använd ca 1 till 1 1/2 pund för 4 portioner.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 669
Totalt fett 39 g
Mättat fett 12 g
Omättat fett 17 g
Kolesterol 570 mg
Natrium 1,446 mg
kolhydrater 22 g
Kostfiber 2 g
Protein 53 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)