Ugn Fried Fried Chicken Leg Quarters

Dessa hela kycklingben gör en läcker och ekonomisk måltid, och avlägsnande av huden från benen gör dem relativt låga i fett. Den krydda beläggningen blir så spröd, du kommer inte att sakna huden. Servera med din favorit vegetabiliska sidrätter eller potatis och en sallad.

Se även
Crunchy Oven Fried Fried Chicken och Cheddar Chicken Strips
Stekt Kycklinglår med Ovnsfisk med Panko och Parmesanbeläggning

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Emove huden från kycklingbenen och skar bort eventuellt synligt fett. Använd en liten vass kniv, stek kycklingbitarna på flera ställen.
  2. Sätt kärlmjölk och varm sås i en stor täckt behållare eller tung matlagringspåse. Lägg kycklingbenen i behållaren eller på påsen och vrid noggrant på skiktet. Täck eller tät och kyl i 2 till 4 timmar.
  3. Värm ugnen till 425 F. Lina ett rimmat bakplåt (t.ex. en gelépanna eller en 13 x 9-tums pan) med nonstick eller vanlig folie. Smör grytan generöst med smör, ca 1 till 1 1/2 matskedar. Smöret hjälper till att skrapa beläggningen på kycklingen.
  1. Lägg mjölet, paprika, salt, peppar och vitlökspulver i en bred grund skål. Blanda för att blanda grundligt.
  2. Ta varje kycklingben ur mjölkmjölksblandningen och låt överskott droppa av. Belägga med mjölblandningen och lägg i den färdiga panelen. Repetera med de återstående kycklingbenen och drizzle varje ben med lite smält smör.
  3. Baka i 25 minuter, vrid sedan kycklingbitarna. Baka i 20 minuter längre. Kycklingjuice borde rinna när de prickas med en gaffel. Om man använder en mattermometer ska kycklingen registrera minst 165 F.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 1409
Totalt fett 81 g
Mättat fett 25 g
Omättat fett 32 g
Kolesterol 440 mg
Natrium 1,133 mg
kolhydrater 26 g
Kostfiber 2 g
Protein 137 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)