Klassisk södra stekt kyckling

Stekt kyckling är förmodligen den första skålen man tänker på när man ombeds att namnge södra rätter. Det rankas precis där uppe med majsbröd, grönsaker och grits.

Detta är ett grundläggande södra stekt kycklingrecept, och det är lätt och gott. Servera den här krispiga, stekta kycklingen med potatismos och coleslaw , tillsammans med ångad broccoli eller en annan favoriträtt. Använd ben-i-kyckling bitar i detta recept. För benfria kycklingbröst eller kutlar, ta en titt på detta recept .

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Förvärm ugnen till 200 F och placera ett stativ i en stor bakpanna.
  2. Kombinera mjölk och ägg i en skål; vispa att blanda väl.
  3. I en stor kraftfull återförslutbar plastmatningspåse, kombinera mjöl, salt och peppar.
  4. Doppa en kycklingbit i mjölkblandningen; låt överskott droppa av i skålen. Lägg några få kycklingstycken i matlagringspåsen och skaka lätt till att belägga ordentligt. Ta bort till en tallrik och repetera med resterande kycklingstycken.
  1. Värm olja i en djup, tung stekpanna till 350 F.
  2. Stek kycklingen, några stycken i taget, i ca 10 minuter på varje sida, eller tills det är guldbrunt och grundligt kokt.
  3. Kycklingbröst tar lite mindre tid än andra bitar.
  4. Pierce med en gaffel för att se om juicerna är klara för att kontrollera om de är skonsam eller använda en snabbläs termometer. Minsta säker temperatur för kyckling är 165 F (74 C).
  5. Med en slits sked flyttar du till pappershanddukar för att dränera; strö med salt.
  6. Överför den dränerade kycklingen till den färdiga panelen med rack. Flytta kycklingen till ugnen för att hålla dig varm medan du steker efterföljande partier.

Tips och variationer

Hur man värmer stekt kyckling

Reader kommentarer och förslag

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 2768
Totalt fett 238 g
Mättat fett 32 g
Omättat fett 148 g
Kolesterol 615 mg
Natrium 4,397 mg
kolhydrater 21 g
Kostfiber 2 g
Protein 132 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)