En titt på Indien Pale Ale (IPA) från dess ursprung till smaken

Indien Pale Ale är en öl med en intressant historia . I början av 1700-talet hade Storbritannien ett problem. Trupper och brittiska medborgare som bor i Indien som en del av kolonialregeringen hade inte tillgång till bra brittiska öl, och några försök att skicka de maltesiska alesna till dem resulterade i förstörelse. Indien Pale Ale, eller IPA, var lösningen. Den generösa mängden humle i denna brygga skyddade den från värmen och rörelsen av dagens brittiska segelbåtar.

Style Point

IPA kunde ha blivit invecklad i historia när den brittiska ockupationen av Indien slutade. Men ett ödesdigert skeppsbrott grundade IPA som sin egen stil i stället för en specialbröd i sub-stil. År 1827 skred ett skepp från London och skadade några av IPA-facken ombord. Facken såldes där i England och den ovanliga hoppy ale var en stor hit. Snart var den nya bryggan efterfrågan och en ny stil.

Ingredienser

Massor av blek öl och lite kristallmalt ger denna stil tillräckligt med malt sötma för att stå upp till krävande humle. Massor av bra engelska humle används traditionellt men vissa amerikanska bryggerier använder lokala humle sorter, som Cascade, för att ge den en citrusy twang.

Smakspresentationer

Det kommer att ha ett måttligt, bestående huvud. Kroppen blir gyllene till gult. En bra IPA kommer att ha en trevlig hoppy arom. Smaken ska vara lika hoppig med mycket balanserad mjölk sötma.

Matparning

Den överväldigande humleens smak av denna brygga gör det en tuff öl att para mat med.

Nästan någon form av spicing-konflikter med hoppy-karaktären. Rostade kött kan arbeta med en subtil grillsås. Många föredrar att njuta av denna öl ensam så att de kan njuta av humlen.

Brewers statistik

Indien Pale Ale Brands att försöka