Kornvinprofil

Historia:

Begreppet korn vin användes först för att beskriva bas nr 1 1903. Men rötterna i den här stilen är mycket äldre än det och når tillbaka till parti-gyle-bryggdagen. De första omgångarna av denna bryggningsmetod var ofta stora och smakrika. Dessa bryggor var prisade och reserverade för speciella tillfällen och speciella människor. Idag använder vinproduktion av moderna bruksmetoder för att ge oss en mängd olika stora, komplexa ales som kan åldras som fint rött vin.

Style Point:

"1993 var ett mycket bra år." Inte något som du förväntar dig att höra om öl men den här stilen kan vara och är ofta vintaged. Så mycket är packat i kornvin som det vanligtvis tar några år att mjuka ut till sitt bästa. Som ett stort rött vin har korn vin stora mängder av dess beståndsdelar. Det innehåller mycket alkohol, malt smak, humle doft och bitterhet och det tar tid för dessa element att blanda i den fulla, mjuka, komplexa drycken som denna stil är gjord för att vara.

Ingredienser:

Det kan vara lite överraskande att lära sig att det finns väldigt lite specialkorn i ett typiskt kornvinrecept. Den bryggs mest från blekt malt, samma saker som används för att göra blek öl . Den fulla smaken och den rika färgen kommer från mängden spannmål (ofta 2x blek öl och 2,5x Pilsner) som är förkroppad i den och kokets längd som karamelliserar mycket socker, fördjupa färgen och smaken.

Det är också tungt hoppat för att balansera, ofta upp till och över 100 IBUs !

Smakspresentationer:

Byggvin är ett annat exempel på den extrema driften av en stil i Amerika från sina engelska rötter. Brittiska kornviner är mycket malty med anteckningar av alkohol och betydande men inte överväldigande inhemska humle för balans.

Amerikanska versioner är lika stora i maltaroma och alkohol men det finns också en monstrous servering av citrusamerikanska humle, så det överväldigande intrycket är mycket bitter hoppiness, särskilt i yngre bryggor.

Matparning:

På många sätt är bygvin cognac av ölvärlden. Det kan vara framgångsrikt parat men det är verkligen menat att vara njutad ensam.

Brewer's Stats:

Varumärken att försöka: