Easy Vegan Pumpkin Pie Recept

Detta är en lätt hemlagad veganpumpa paj recept. Det är en snabb, enkel, mjölkfri och veganversion av det klassiska pumpetoppreceptet, med tofu som bindemedel istället för ägg. Låter för bra för att vara sant, eller hur? Veganpumpa paj med tofu är perfekt för en vegan Thanksgiving eller Halloween, men lätt att piska när du vill ha pumpa paj.

Om du aldrig har försökt göra paj med tofu som bas, frukta inte. Det är verkligen super lätt, super snabbt och super läckert, och tro det eller inte, kommer inte att smaka på tofu alls. Tofu tjänar bara som en bas för att bära alla andra smaker, inklusive pumpan, och de fantastiska höstkryddorna: ingefära, muskot, kanel och vanilj.

Bläddra ner för mer recept på veganpumpa-tårta, eller, för något riktigt imponerande, prova denna vegansktegåsocka för den perfekta vegan Thanksgiving desserten.

Se även:

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Först värm ugnen till 350 grader.
  2. Sätt sedan silken tofu och pumpa puree i en matprocessor eller mixer, och bearbeta tills det är slät. Lägg sedan i marken kanel, ingefära, muskotnöt, salt, olja, vanilj, brunt socker och melass och bearbeta igen tills det är smidigt.
  3. Häll denna blandning i en beredd pajskorpa (jag gillar att använda köpta Graham Cracker-skorskor eftersom det finns många veganska märken tillgängliga).
  1. Baka din pumpa paj i ugnen i en timme.
  2. Chill före servering och topp med vispad grädde eller icke-mejeripiskad grädde om så önskas.

Nu var det inte så enkelt som lovat? Och vänta tills du smakar det! Det verkar för bra för att vara sant!

Snabbtips!

Om din pumpa paj fortfarande inte verkar vilja fastna, minska ugnstemperaturen till ca 225 F och lämna den i ytterligare tio till femton minuter. Ta bort tårtan, låt den svalna något och håll i kylskåpet tills det är helt coolt. Stick sedan i frysen i ungefär tjugo minuter.

Recept tips: Hur länge har dessa kryddor sitter i baksidan av ditt skåp? För den mest levande smaken ska du använda färska kryddor. Det kan vara dags att träffa mataffären och plocka upp några nya och färska kanel, ingefära och muskotnöt.

Vill du bläddra några fler recept? Här är några mer veganska sätt att förbereda en klassisk pumpa paj:

Letar du efter vegetariska Thanksgiving-menyidéer till middag, inklusive vegetariska och veganska sidor, gravier, fyllning och efterrätt? Besök vår fullständiga guide till vegetariska Thanksgivings .

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 326
Totalt fett 8 g
Mättat fett 2 g
Omättat fett 3 g
Kolesterol 6 mg
Natrium 517 mg
kolhydrater 57 g
Kostfiber 3 g
Protein 10 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)