Confit av Anka med Citron Pasta Recept

Suckulenta, läckra anka konfit är en magisk sak. Confit är lite tidskrävande men det är ganska enkelt att göra och det mesta är i ugnen. Här har vi en mycket välsmakande gourmetmat med duck confit med pasta och färsk citron - mycket rik och smakfull!

Vad du behöver

Hur man gör det

Gör Duck Confit

  1. Torka ankabenen torr med pappershanddukar. För att säkerställa en skarp hud, piercera huden på andens ben överallt med en ren nål eller en skarp knivs spets, placera verktyget i en vinkel så att du genomtränger bara huden och inte köttet.
  2. Salt ankabenen väl. Belägg botten på en bakfat - en som är tillräckligt stor för att hålla benen - med ett tunt lager smält anda fett. Lägg ankabenen, skinnsidan uppåt, i bakplattan nära varandra men inte överlappande. Sätt bakugnsskålen i ugnen och sätt ugnen på 275 ° F (förvärm inte ugnen).
  1. Efter 1½ timmar, kontrollera ankan. Det bör delvis nedsänkas i smält fett och huden ska bli krispig. Vrid värmen till 375 ° F. Kontrollera efter 15 minuter. Du letar efter en ljusguldbrun. Hela processen ska ta ca 2 timmar.
  2. Ta bort confit från ugnen och låt svalna i 10 till 15 minuter innan du äter. Spara det ackumulerade fettet och använd för att laga grönsaker eller andra kött. Om du vill rädda fettet i minst ett par veckor, spänn det genom en finmaskigt sil, fodrad med en vanlig pappershandduk eller ostklaff i en glasbehållare, tätt täck och kyl. Det kommer att hålla i upp till 6 månader. För att lagra konfiten, linda väl och kyl i upp till 2 veckor.

Gör pastaen

  1. Ta en stor kruka med vatten till en rullande koka.
  2. Under tiden plocka allt kött av ankabenen och reservera huden. Riv köttet och huden i små bitar. Värm en stor sautépanna över medelhög värme i 2 minuter. Tillsätt smöret, 1 matsked anda fett, och anka köttet och huden. Vrid värmen ner till medium.
  3. Koka saltet rikligt och tillsätt sedan pastaen och rör om det.
  4. Tillsätt vitlök på sautépannan och blanda väl. Titta på vitlöket: det ögonblick som det börjar brinna, stäng av värmen. När pastan är al dente, töm den i en kolv och lägg den sedan till sautépannan. Alternativt, använd tang för att överföra den från kokande vatten till sautépanna. Slå på värmen till medelstora och kasta pastaen för att belägga väl med alla ingredienserna, tillsätt mer andfett om blandningen verkar för torr. Säsong med peppar, lägg till 1 msk citronsaft och kasta igen. Smak och tillsätt den återstående 1 msk citronsaften om du vill. Servera omedelbart, garnerad med citronskalan.

Reprinted med tillstånd från Duck, Duck, Goose av Hank Shaw (Ten Speed ​​Press, 2013). [Jämföra priser]

Hitta de bästa specialiteterna för gourmetmat, förnödenheter och köksredskap

Top Ten Gourmet Food Shops
Bästa ställen att köpa kvalitet kött - nötkött, fläsk och lamm
Var kan man köpa det bästa fisket
Bästa ställen att köpa köksredskap på nätet