Familjens storlek i hålen

Padda i hålet är ett klassiskt brittiskt recept och en köttig variation på en Yorkshire pudding när den fylls med läckra brittiska korv . Denna enkla, familjeformade Padda i Hole Pudding-receptet gör en perfekt maträtt eller ett bra alternativ till en söndags lunch.

Receptet inkluderar att laga korv och smeten i en stor stekpanna för en stor, storleksanpassad version, men du kan också göra en individuellt stor padda i hålet. Ta en titt på anteckningarna i slutet av receptet.

Det finns inget bestämt ursprung för namnet padda i hålet men ursprungligen som disken använde korvkött den färdiga skålen liknade antagligen toads i smeten. Oavsett dess ursprung, gör ett Toad in the Hole-recept en läcker maträtt med servering med lökost och färska grönsaker.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Värm ugnen till högsta möjliga temperatur, högst 475 F / 250 C.
  2. Häll ägg, mjölk och mjöl i en stor blandningsskål med saltet. Använd en elektrisk eller handvispig att slå ihop för att bilda en tjock, slät, luftig smet. Låt stå i minst 30 minuter, längre om möjligt - upp till flera timmar om du kan.
  3. Omkring 10 minuter före vilodagens slut, placera smörgås, dryppings eller en matsked olja i en stor stekpanna . Lägg till korvavstånden jämnt i tennet. Placera brickan i den förvärmda ugnen och värm tills fettet rinner något men brinner inte ca 10 minuter.
  1. Ge smeten ytterligare en bra visp och häll sedan i det heta, rostande tennet. Var försiktig, fettet kan splittras när smeten läggs till, som borde täcka hela botten av tennet och vara ca 3/4 "tjockt. Om du har smitta kvar, oroa dig inte, du kan alltid göra extra Yorkshire puddingar. Sätt tennet i den förvärmda ugnen och koka tills pudding är väl uppstod och guldbrun och korven kokas noggrant. Det tar cirka 25 minuter.
  2. När pannan är kokad, ta av den från ugnen, skur i kvarter och servera täckt med en utsökt löksås. Potatismos är också bra serveras med denna maträtt, de suger upp såsen.

Att göra enskild padda i hålet

Lägg i en pärlstort bitar av svin, dryp eller 1/2 tsk vegetabilisk olja i en Yorkshire pudding-tenn (4 x 2 "/ 5 cm håltenn) eller 12-håls muffin-tenn och värm i ugnen. Skär varje korv i bitar för att passa hålen i puddingbladen, placera en bit i det heta fettet och sätt tillbaka brickan i ugnen i 5 minuter. Följ sedan från steg 4 enligt receptet ovan.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 459
Totalt fett 31 g
Mättat fett 11 g
Omättat fett 14 g
Kolesterol 288 mg
Natrium 1 160 mg
kolhydrater 20 g
Kostfiber 2 g
Protein 24 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)