Easy Tapioca Pudding, asiatisk stil! (vegan + gluten / laktosfri)

Detta recept i soiatisk stil är så läckert och väldigt lätt att göra (lagar på bara 15 minuter!). I Thailand och i hela Sydostasien är tapioca en vanlig efterrätt, men det är mycket annorlunda än vår västerländska tapioka och så mycket yummier (lita på mig på den här!). Utmärkt serveras kallt på en varm sommardag, eller serveras varm från kruken under vintermånaderna. Också läckra med bara kokosmjölk och sirap, eller med färsk eller konserverad frukt tillsatt (här toppade jag gruvan med konserverad tropisk fruktcocktail för en enkel efterrättspraktik). NJUT AV!

Vad du behöver

Hur man gör det

För en steg-för-steg-version av detta recept (med bilder), se: Hur man gör Thai Tapioca Pudding .

  1. Placera tapioka i en matlagningspanna. Skydda med 2-3 koppar vatten. Blötlägg i 20 till 30 minuter.
  2. Häll av vattnet eller tappa försiktigt tapioka.
  3. Tillsätt 3 koppar färskvatten plus 1/4 tsk. salt. Rör om och koka.
  4. Minska värmen till en simmer (medium-låg). Rör om och om, koka tapiokan i 15 minuter.
  5. Stäng av värmen och täck krukan med lock. Låt sitta i minst 30 minuter. Den återstående värmen från potten kommer att göra den genomskinliga tapiokan och den ska vara mjuk att äta. (Obs! Tapiokan kommer inte att smaka lika mycket vid denna tidpunkt - du måste lägga på påfyllningarna för att den kommer att leva).
  1. För en sommar efterrätt, kyla tapioka tills det är klart att servera. Under vintern kan tapiokan serveras fortfarande varm från potten.
  2. Dela ut tapioka i skålar eller dessertkoppar. Tillsätt varje portion med 2-4 msk. sirap (beroende på hur söt du vill ha det) och en generös mängd kokosmjölk (ca 1/4 kopp per person). Om så önskas, lägg till frisk eller konserverad tropisk frukt, och Njut!

* En anteckning om Tapioca Typer: Här har jag använt frö Tapioca, som är mycket små sfärer. Om du använder pärla tapioka (eller annan större storlek), måste du suga och laga mat mycket längre än jag har riktat här. Av den anledningen är frö tapioka min favorit, eftersom det är snabbt och enkelt att göra, plus det är tillgängligt på vanliga livsmedelsbutiker. Observera att tapioka är hälsosam (är en rotgrönsak), glutenfri och vegan / vegetarisk.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 258
Totalt fett 10 g
Mättat fett 8 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 53 mg
kolhydrater 46 g
Kostfiber 1 g
Protein 1 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)