Klassisk brittisk fisk och chips recept

Classic Fish and Chips är en brittisk institution, och de är en av våra nationella rätter och alla älskar dem. Du kan köpa dem från en av de tusentals fisk- och chipbutikerna över hela landet - inklusive den världsberömda Harry Ramsdens, eller du kan göra dem hemma. Med klassisk betyder det fisk och chips eftersom de alltid har använt antingen torsk, Pollock eller Haddock, en djup krispig smör och chips, inte pommes frites.

För de bästa fisk och chips, välj den färskaste fisken du kan hitta, frusen är också bra men se till att den är grundligt tinad och torkad med kökspapper först.

Förbered smeten och doppa bara fisken i sista stund innan du häller i varm olja för att steka. På det här sättet kommer du alltid att ha en lätt och skarp knäppning till smeten.

Använd en floury potatis för chipsen; De bästa sorterna är kung Edward, Maris Piper och Sante. Njut av denna London-stil med fisk och chips !

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Blanda i en stor rymlig skål allt annat än två matskedar av mjöl, majsmjöl och bakpulver. Säsong lätt med en liten nypa salt och peppar.
  2. Använd en gaffel och visp kontinuerligt, tillsätt öl och vatten till mjölblandningen och fortsätt blanda tills du har en tjock, smidig smet. Placera smeten i kylskåpet för att vila i mellan 30 minuter och en timme.
  3. Skär potatisarna i 1 cm skivor och skär dem i 1 cm brett. Placera markerna i en kolsyrare och skölj under kallt rinnande vatten.
  1. Placera de tvättade chipsen i en panna med kallt vatten, låt en mild koka och simma i 3 till 4 minuter. Torka försiktigt genom en kolv och torka sedan med kökspapper. Håll i kylskåpet täckt med kökspapper tills det behövs
  2. Längs fiskfiléerna på ett ark med kökspapper och klappa torrt. Säsong mycket lätt med lite havsalt.
  3. Värm oljan till 250 F i en djupfettfrysare eller stor, djup kastrull. Blanchera flisarna några handfuls åt gången i fettet i ett par minuter. Bruna inte dem. När chipsen är lite kokta ta bort dem från fettet och dränera. Håll åt sidan.
  4. Placera 2 matskedar mjöl som reserveras från smörblandningen i en grundskål. Kasta varje fiskfilé i mjölet, skaka av allt överskott, doppa in i smeten och försiktigt sänk ner varje filé i den heta oljan. Stek i ca 8 minuter, eller tills smeten är skarp och gyllene, vrid filéerna från tid till annan med en stor slitssked.
  5. Använd samma slitssked en gång tillagad, ta bort filéerna från den heta oljan, dränera på kökspapper, täck med fettpapper och håll det varmt.
  6. Värm oljan till 400 F och koka sedan chipset tills det är gyllene och skarpa i ca 5 minuter.
  7. Servera omedelbart med den heta fisken tillsammans med din favoritkondens. Debatten rasar alltid över vad som ska tjäna.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 479
Totalt fett 3 g
Mättat fett 1 g
Omättat fett 1 g
Kolesterol 111 mg
Natrium 870 mg
kolhydrater 62 g
Kostfiber 6 g
Protein 47 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)