Platt ovansida

Definition: En platt topp är en typ av matlagningsområde vars yta är ett slags kors mellan en grill och en grill . Till skillnad från en grill har en platt topp inte ett galler, men bara en platt matlagningsyta. Och till skillnad från en grill, kan du använda krukor och kokkärl på en platt topp, förutom att laga maten direkt på ytan.

En annan skillnad mellan en platt topp och en grill är att en grill är uppvärmd underifrån med raka värmeelement som löper längden på gallret, medan en platt topp har flera runda värmeelement.

Det är i grunden en vanlig topp med individuella brännare och en kontinuerlig platt kokningsyta över brännarna.

Denna egenskap gör plattytan extremt mångsidig. För en sak, med ett vanligt sortiment, kan du lägga krukor och pannor på brännarna, men ingen annanstans. Med ett normalt intervall, om du har sex brännare kan du passa sex pannor. Men med en platt topp kan krukor och pannor passa var som helst på ytan. Olika regioner på den platta toppen blir varmare eller kallare, men det kommer att rymma många fler krukor och kokkärl, förutom att kunna laga mat direkt på ytan.

Med en platt topp är själva matlagningsytan i allmänhet en tyngre typ av stål än i en typisk grill, nästan som gjutjärn. Faktum är att det efter en tid på matlagningen på plattplattan kommer att bli "kryddat" som en gjutjärnspanna, vilket ger det lite av en nonstick-kvalitet.